Växjö vann målrik match

14 februari 2019 21:22
Två Växjö-spelare i blåa tröjor jublar och kramar om varandra
#VLHBIF

Mycket fokus i Växjö har hamnat på NHL-meriterade nyförvärvet Kris Versteeg som gjorde mål och assist i sin debut i tisdags. I hemmadebuten på Alla hjärtans dag var det dock en annan Växjöspelare som tog huvudrollen. Janne Pesonen gjorde dubbla mål och sköt tre poäng till hemmalaget.

Att det var Alla hjärtans dag brydde sig inte comebackande Peter Andersson om nämnvärt. Efter 26 sekunder satte han upp en crosschecking på Jesper Boqvist och fick matchstraff. I det efterföljande powerplay-spelet tog Brynäs ledningen när Adrian Elefalk rakade in en retur för sitt första SHL-mål i karriären. Powerplay-spelet fortsatte, men förkortades när Joachim Rohdin åkte ut. Det efterföljande fyra mot fyra-spelet resulterade i två Växjö-mål. Först kvitterade Joel Persson när han slog in sin egen retur innan Janne Pesonen klappade in ett slagskott från långt håll.

– Så klart kul att få gå in och hänga första kassen. Jag blev crosscheckad precis innan så jag ramlade, ställde mig upp och så låg pucken framför mig. Det var härligt! sa debutantmålskytten Elefalk efter första perioden.

I den andra perioden visade Växjös förstakedja klass. Efter ett långt anfall grävde Kris Versteeg fram pucken till Janne Pesonen som med öppet mål kunde lyfta in en backhand till 3-1 - hans andra mål för kvällen. Där och då såg Brynäs ut som ett slaget lag, men Jesper Boqvist ville annat. I ett powerplay sent i andra perioden rakade han in en retur till 3-2 och blåste liv i matchen.

– Viktigt mål inför sista, men det är en tuff bortamatch och de har mycket puck, ansåg Boqvist i pausintervjun.

Snabb replik blev matchvinnande

Boqvists mål visade sig ge Brynäs precis den injektion man behövde. I den tredje perioden bröt Alexander Bjurström ett Växjö-uppspel och serverade Emil Forslund som sköt och tog sin egen retur vilket gav Brynäs 3-3 och såg till att det var vidöppet i Vida Arena. Repliken kom blixtsnabbt. Mindre än 30 sekunder senare krigade nämligen Brendan Shinnimin in 4-3 framför kassen. Pucken gick via stolpen och Brynäs målvakt Joacim Erikssons skridsko innan den passerade mållinjen. Det målet visade sig bli matchvinnande. Brynäs gav det ett ärligt försök med med minuten kvar avgjorde Tuomas Kiiskinen med ett mål i tom kasse.

– Det var riktigt kul, det är en annan atmosfär här än i Nordamerika. Intensiteten var definitivt på slutspelsnivå, det var två lag som inte gillade varandra där ute i dag, sa en nöjd Kris Versteeg efter hemmadebuten.