Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

Färjestads mittperiod knockade HV71

15 februari 2019 21:30
Marcus Nilsson gjorde två mål och en assist när Färjestad slog HV71 med 6-2
#HV71FBK

Färjestad trampade gasen i botten direkt i den första perioden. Men den riktiga utdelningen kom med snabba mål i mittperioden bra press från HV71. Segersiffrorna skrevs till slut till 6-2.


Färjestad inledde matchen i ett rasande tempo och hittade in i slottet framför Jonas Gunnarsson i gästernas mål ett par gånger men Gunnarsson höll HV71 kvar i matchen. Istället kunde Jönköpingslaget sticka upp och ta ledningen när Mikko Lehtonens skott styrdes via en Färjestadsback in i mål. Men en utvisning på Mattias Tedenby gav Färjestad möjligheten i powerplay och den möjligheten förvaltade man.

Marcus Nilsson förvaltade en retur från nära håll och då kunde inte Gunnarsson stå emot. Efter det öste hemmalaget på mer och vann skotten med 12-6 i den första perioden men fler mål blev det inte.

– Jag tycker inte att vi gör en speciellt bra förstaperiod. De har mest puck och skapar de farligaste chanserna. De är några procent hetare och rappare, sa HV71:s Oscar Sundh till C More i paus.

Målexplosion i mittperioden

HV71 höjde sitt spel markant till mittperioden och pressade tillbaka Färjestad ordentligt, men likt den första var det inte de med pressen som gjorde periodeons första mål efter 10:26, genom Daniel Viksten efter vackert förarbete från Virtanen. Det blev startskottet på en bra Färjestadsperiod.3-1 kom fem minuter senare, efter 15:26, när Joakim Nygård styrde in Virtanens skott från blålinjen i powerplay. Det var femte gången i rad som HV71 släppte in ett mål med en man mindre under de senaste matcherna.

41 sekunder senare utökade Färjestad igen. 4-1 gjordes av Johan Ivarsson och med 17:18 på klockan fick Oscar Steen ett öppet läge framför Jonas Gunnarsson och lyfte in 5-1. Gästerna reducerade genom Joakim Andersson, vars passning in i slottet styrdes på en Färjestadback in till 5-2.

– Det är under all kritik. Vi började bra, hade några powerplay. Men det är för dåligt. Vi stirrar lite för mycket puck, sa HV71:s Didrik Strömberg till C More i paus.

Gästerna kom inte riktigt upp i spelet och slutperiodens enda mål gick, även det, in bakom Jonas Gunnarsson. Marcus Nilsson stötte in 6-2 - hans tredje poäng för kvällen - och det blev matchens slutresultat.

Närmast i HV71 kom Oscar Sundh som med en fin prestation fick ner Markus Svensson i hemmamålet men dragningen slutade med att pucken gick i stolpen.

– Färjestad är bättre än vad vi är från första stund. Vi gör det bra i början av andra men får ingen utdelning. Gunnarsson ger oss chansen men vi kommer inte upp idag, sa HV71:s tränare Stephan "Lillis" Lundh till C More.

Det var något man höll med om i hemmalaget:

– Det var en av våra bättre matcher. Vi har bra fart och skapar mycket lägen, framför allt i den första perioden. I den andra tar de över men sedan får vi utdelning och sedan kör vi över dem resten av matchen, sa Marcus Nilsson i Färjestad till C More

Highlights från matchen finner ni här