Rögle besegrade Linköping

14 februari 2019 21:31
Rögle vann mot Linköping efter att man vänt ett tvåmålsunderläge
#LHCRBK

Linköping ville mest i början, men Rögle chockvände med snabba mål i mittperioden och gick segrande ur kampen till slut. Lagen är nu på samma poäng efter att gästerna vunnit med 3-4.

Linköping var revanschsugna efter övertidsförlusten mot Mora senast och satte hög fart från början mot Rögle under torsdagen. På kort tid skapade man ett par lägen från den övre skottsektorn där Chad Billins fick på ett par bra skott, som dock inte vållade gästernas Justin Pogge några större problem.

Rögle stack dock upp med några anfall och tvingade hemmalagets Jonas Gustavsson att briljera, inte minst med plockhandsken när Daniel Widing fick ett bra läge från nära håll. Men Linköping tog ledningen till slut och det var Chad Billins som gjorde målet, som nästan lite chansartat kom till efter att han sent beslutat sig för att kliva fram mot Rögleförsvararen istället för att backa hem. Hemmalaget vann skotten i den första perioden med 12-9.

– Man kan släppa ner axlarna lite mer när man leder med ett mål. Det känns bra. Vi hjälper varandra och spelar med en hög energi, sa Linköpings Almen Bibic till C More.

Gästerna tog kommandot

– Vi måste korta ner bytena och ta kommandot, analyserade gästernas tränare Cam Abbott inför mittperioden.

Han fick delvis rätt. Mittperioden bjöd på några längre sekvenser där Linköping redan efter drygt två minuters spel kunde utöka ledningen när backen Anton Karlsson smög med i ett anfall och styrde in pucken bakom Pogge. Men Rögle reste sig. Med besked.

Linus Sandin reducerade knappt sju minuter in i perioden och därefter tog gästerna över taktpinnen. Gästerna sköt sju raka skott på mål utan att Linköping fick till ett enda och när Rögle fick iväg det åttonde raka avslutet var det kvitterat, och det var en back som smög med även här: Kodie Curran åkte utan puck hela den långa vägen runt Linköpingsmålet innan han från Jonas Gustavssons vänstra tekningscirkel kunde raka in pucken. Då stod klockan på 11:22 och bara 20 sekunder senare var det dags igen när Linus Sandin hängde sitt andra i matchen. Gästerna vann skotten i mittperioden med 20-9 och 2-4 var närmre än 3-3.

– Vi steppar upp rejält jämfört med första. Vi får lite längre anfall. Det är lite klyschigt men det är det som behövs. Vi får inte kladda på linjen i tredje, sa Linus Sandin till C More efter perioden.

Gästerna höll undan

Linköping steppade upp sitt spel i den tredje och skapade en hel del chanser mot en storspelande Justin Pogge i Röglemålet. Men när hemmalaget pressade på som mest stack gästerna upp och kunde göra när Ted Brithén avslutade ett vackert anfall bakom en chanslös, men i övrigt storspelande, Jonas Gustavsson i Linköpingsmålet. Därmed har nu Brithén gjort poäng i sju raka matcher.

– Vi gör inte vår bästa förstaperiod, men vi gör en bättre andraperiod. I den första behövde vi vädra stormen när Linköping kom. Sen började vi spela bättre och hålla zonen bättre, säger Ted Brithén till C More

Pogge fick sedan fortsätta att bekänna färg och hemmalaget fick in en reduceringspuck med 28 sekunder kvar genom Joe Whitney och även om man skapade några chanser till kunde Rögle hålla undan och bärga tre nya poäng. Den 25 oktober skiljde det 18 poäng lagen emellan till Linköpings fördel. Dessa är nu borta i och med att Rögle nu är på samma poäng, 62, som Linköping.

– Det är en stor besvikelse. Jag tycker att vi börjar matchen bra. Men vi börjar pendla en stund innan de gör sitt första mål och därefter faller vi ihop. Vi rycker upp oss något i den tredje perioden. Men vi har pendlat tidigare i matcher och de har varit för stora. Vår lägstanivå är inte tillräckligt bra just nu, sa Linköpings tränare Tommy Jonsson till C More.