Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Linköping
LHC

Färjestad befäste förstaplatsen - nollade Linköping igen

16 februari 2019 22:15
Färjestads Johan Nygård försöker överlista Linköpingsmålvakten Jonas Gustavsson med en backhand från nära håll.
#FBKLHC

För tredje gången den här säsongen spikade Markus Svensson och Färjestad igen butiken mot Linköping. I den sena lördagsfighten i Löfbergs Arena öppnade östgötarna piggt, men därefter tog Karlstadlaget över och kunde till slut segra med solida 3-0.


I det sena mötet i Löfbergs Arena på lördagskvällen var det Linköping som inledde som det piggare laget framåt. De stora chanserna lös dock länge med sin frånvaro samtidigt som Färjestad åt sig in i matchen - och det var också Karlstadlaget som skulle få det första målet när Oskar Steen bröt sig loss och hittade luckan mellan benen på Jonas Gustavsson. Pucken gled långsamt mot målet, där Marcus Nilsson sedermera enkelt kunde lägga in 1-0 för hemmalaget. Värmlänningarna fick därefter momentum och skapade fler fina lägen mot Linköpingsmålet, men uddamålsledningen stod sig perioden ut.

– Vi sätter hård press på dem och skapar en hel del farliga chanser. Sen tycker jag att de tar över lite. Efter deras mål får de lite momentum och fler farliga chanser, men vi krigar på i vårt BP och får nu börja den andra i powerplay. Vi måste vårda pucken bättre och ta mycket skott, analyserade Linköpings Adam Brodecki i pausvilan.

I den andra växlade Färjestad upp - och det rejält. Värmlänningarna satte ständigt press i den offensiva zonen och fick till slut in en 2-0-puck, när Ilari Melarts skott styrdes in av Johan Ryno från nära håll. Därefter fortsatte hemmalaget att mata på framåt och skapa sylvassa lägen, men Jonas Gustavsson bjöd på svettiga ingripanden och höll nere siffrorna för sitt Linköping, som vid tillfällen skapade vassa kontringar. Värmlänningarna hade dock övertaget i perioden - och det var en nöjd Johan Ryno som intervjuades i C More i pausen.

– Vi gör en mycket bättre andraperiod än den första. Vi kommer ut bättre, är mer på tårna och skapar fler vassa möjligheter. Vi är väldigt nöjda med den här andra perioden.

"Kämpar för varandra"

Till den tredje perioden kom Linköping ut starkare. Östgötarna lyckades dock aldrig skapa de farliga chanserna mot ett solitt hemmaförsvar, som stod upp väl och kunde i den tredje perioden bevaka sin ledning. Joakim Nygård satte spiken i kistan i tom kasse - och värmlänningarna, med Markus Svensson längst bak, nollade Linköping för tredje gången den här säsongen och befäste därmed sin förstaplats i SHL-tabellen.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match. Förstaperioden är fantastiskt bra där vi åker mycket skridskor - och defensiven är även den riktigt stark idag. Vi kämpar för varandra och sliter för varje milimeter där ute, sade en nöjd Joakim Nygård till C More efter slutsignalen.

Se higlights från matchen här!