• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Målvaktsdebutant hjälte för Malmö

16 februari 2019 17:56
En Malmöspelare i förgrunden applåderar publiken och har resten av laget bakom sig
#MIFVLH

Regerande mästarna Växjö åkte till Malmö med ett gigantiskt bortafölje. Över 700 Växjö-supportrar hade tagit sig till Malmö Arena för att heja fram sitt lag i jakten på topp sex. Hemmalaget kom till spel utan sina båda ordinarie målvakter men ersättaren Lars Volden klev upp stort och skickade hem bortafansen tomhänta efter 3-1 och tre poäng till hemmalaget.


Den månghövdade bortaskaran fick ingen rolig start på matchen. Det var Malmö som tryckte gasen i botten och efter en tjusig piruett precis bredvid kassen kunde Pontus Netterberg - fram till alldeles nyligen en Växjö-spelare - peta in Malmös ledningsmål efter 01.59. Dryga minuten därefter styrde Henrik Hetta in ett skott från Tobias Ekberg och hastigt och lustigt var Malmö uppe i tvåmålsledning, en ledning som stod sig perioden ut men som kunde varit större.

– Det var skönt att göra första målet i Malmötröjan. Först tänkte jag passa, sen var jag tvungen att göra nåt annat och då sköt jag, sa en lakonisk Netterberg till C More i pausen.

Den andra perioden bjöd på en scenförändring och ungefär halvvägs in i matchen fick de tillresta Växjöfansen något att jubla åt. I spel fem mot tre höll sig formstarke Brendan Shinnimin påpassligt framme och tryckte in en retur från nära håll och reducerade till 2-1. Ytterst nära kvittering var det när Jonas Röndbjerg hoppade in från båset och kom helt fri, men efter en snabb dragning lyfte han pucken i stolpen. Trots rejält övertag för Växjö stod sig 2-1 perioden ut.

– Vi var inte tillräckligt bra i första och var tvungna att tävla bättre vilket vi gjorde i andra perioden. Vi hade pucken i deras zon största delen av tiden, sa målskytten Brendan Shinnimin.

Hjälte i Malmö-debuten

Den tredje perioden inleddes med stark Växjöpress som kulminerade när Brendan Shinnimin - vem annars? - rann igenom i friläge. Efter ett slag på handsken dömde domaren ut ett straffslag som Janne Pesonen tog hand om. Malmödebutanten Lars Volden täppte dock till längs isen och håll sitt lag kvar i ledningen den gången - och matchen ut. Norrmannen som spelade match i Hockeyallsvenskan så sent som igår blev hjälte genom att rädda 28 av 29 skott när Malmö tog tre viktiga poäng och närmade sig topp sex. Det blev till slut 3-1 efter att Jens Olsson lobbat (!) in avgörande målet i tom kasse.

– Jag fick beskedet att jag skulle stå i bilen på väg hem från morgonträningen i dag. Det kändes bra, jag såg de flesta av skotten och det var skönt att vi kunde ta en seger idag. Kul att spela i SHL! sammanfattade hjälten Volden till C More efter matchen.

Highlights från matchen hittar du här.