Målvaktsdebutant hjälte för Malmö

16 februari 2019 17:56
En Malmöspelare i förgrunden applåderar publiken och har resten av laget bakom sig
#MIFVLH

Regerande mästarna Växjö åkte till Malmö med ett gigantiskt bortafölje. Över 700 Växjö-supportrar hade tagit sig till Malmö Arena för att heja fram sitt lag i jakten på topp sex. Hemmalaget kom till spel utan sina båda ordinarie målvakter men ersättaren Lars Volden klev upp stort och skickade hem bortafansen tomhänta efter 3-1 och tre poäng till hemmalaget.

Den månghövdade bortaskaran fick ingen rolig start på matchen. Det var Malmö som tryckte gasen i botten och efter en tjusig piruett precis bredvid kassen kunde Pontus Netterberg - fram till alldeles nyligen en Växjö-spelare - peta in Malmös ledningsmål efter 01.59. Dryga minuten därefter styrde Henrik Hetta in ett skott från Tobias Ekberg och hastigt och lustigt var Malmö uppe i tvåmålsledning, en ledning som stod sig perioden ut men som kunde varit större.

– Det var skönt att göra första målet i Malmötröjan. Först tänkte jag passa, sen var jag tvungen att göra nåt annat och då sköt jag, sa en lakonisk Netterberg till C More i pausen.

Den andra perioden bjöd på en scenförändring och ungefär halvvägs in i matchen fick de tillresta Växjöfansen något att jubla åt. I spel fem mot tre höll sig formstarke Brendan Shinnimin påpassligt framme och tryckte in en retur från nära håll och reducerade till 2-1. Ytterst nära kvittering var det när Jonas Röndbjerg hoppade in från båset och kom helt fri, men efter en snabb dragning lyfte han pucken i stolpen. Trots rejält övertag för Växjö stod sig 2-1 perioden ut.

– Vi var inte tillräckligt bra i första och var tvungna att tävla bättre vilket vi gjorde i andra perioden. Vi hade pucken i deras zon största delen av tiden, sa målskytten Brendan Shinnimin.

Hjälte i Malmö-debuten

Den tredje perioden inleddes med stark Växjöpress som kulminerade när Brendan Shinnimin - vem annars? - rann igenom i friläge. Efter ett slag på handsken dömde domaren ut ett straffslag som Janne Pesonen tog hand om. Malmödebutanten Lars Volden täppte dock till längs isen och håll sitt lag kvar i ledningen den gången - och matchen ut. Norrmannen som spelade match i Hockeyallsvenskan så sent som igår blev hjälte genom att rädda 28 av 29 skott när Malmö tog tre viktiga poäng och närmade sig topp sex. Det blev till slut 3-1 efter att Jens Olsson lobbat (!) in avgörande målet i tom kasse.

– Jag fick beskedet att jag skulle stå i bilen på väg hem från morgonträningen i dag. Det kändes bra, jag såg de flesta av skotten och det var skönt att vi kunde ta en seger idag. Kul att spela i SHL! sammanfattade hjälten Volden till C More efter matchen.