TIK

Ett effektivt Malmö vann målrik match

18 februari 2019 21:40
#MIFTIK

Efter att Malmö dominerat i inledningen tog gästande Timrå över spelet i mittenakten. Men i en period som innehöll hela sex mål så var det hemmalaget som stod för effektiviteten. Inför den tredje perioden hade skåningarna en tremålsledning, som de sedan kunde kontrollera och utöka. Malmö kunde därmed fira "hockeyns dag" med sin andra raka vinst, i en match där elva hemmaspelare skrev upp sig i poängprotokollet.

Påhejade av 11 454 åskådare i Malmö Arena satte hemmalaget full fart från första nedsläpp. Även om Timrå inledningsvis skapade två farliga chanser, bland annat ett stolpskott från Vilmos Gallo, var det hemmalaget som dominerade puckinnehavet. Skåningarna slog läger i den offensiva zonen under stora delar av inledningsakten och Victor Brattström i Timråburen fick bekänna färg flera gånger. De långa anfallen tröttade ut de skadedrabbade medelpadingarna, som enbart sköt fyra skott på mål i perioden. Ett mycket rättvist ledningsmål kom för hemmalaget med två minuter och femton sekunder kvar av inledningsakten, när Axel Wemmenborn kunde skjuta in pucken efter ytterligare en lång sekvens i den offensiva zonen. Malmö gick sedan för att utöka sin ledning, men inga fler mål föll innan Hesa Fredrik ljöd.

Trots Malmös ledning och spelmässiga dominans var Vilmos Gallo optimistisk inför den andra perioden.

– Det går fort därute och vi är skadedrabbade. Vi är lite trötta. Men vi kommer orka, och vi kommer att vinna det här, sa Timråforwarden bestämt till C More.

Målexplosion när Malmö drog ifrån

Gallos ord verkade ha smittat av sig, för Timrå tog kommandot tidigt i den andra perioden. Redan efter två minuter gav det resultat, när Ludvig Rensfeldt kunde styra in kvitteringspucken. Gästerna hade det spelmässiga övertaget under perioden, men efter en enminutssekvens där båda lagen gjorde var sitt mål (signerat Anton Öhman respektive Henrik Törnqvist) kunde ett effektivt Malmö få hemmapubliken att jubla tre gånger till. I powerplay kunde Max Görtz först skicka in ledningsmålet efter nio minuter, ett mål som innebar att Niklas Svedberg bytte av Victor Brattström i Timråmålet. När gästerna, istället för ett mål i ett efterföljande numerärt överläge, tappade pucken på den offensiva blålinjen kunde Fredrik Händemark skrina ut från utvisningsbåset, få tag i trissan och servera Kim Rosdahl till 4-2. När Svedberg lite senare tappade humöret och pucklade på Malmös Emil Sylvegård fick skåningarna spela fem mot tre. Konstantin Komarek tackade för det och gav sitt lag en tremålsledning. Efter en period som innehöll totalt sex mål hade ett produktivt Malmö satt sig i förarsätet inför slutakten.

– Timrå kom upp bra i den andra perioden, men vi är effektiva just nu, konstaterade Kim Rosdahl till C More efter att hans lag gjort fyra mål på 13 skott.

Timrå kunde inte svara

Den tredje perioden hade få spelavbrott men chanserna lös med sin frånvaro under de första tio minuterna. Malmö kontrollerade perioden och släppte inte till speciellt många chanser bakåt. När Timrå sedan behövde forcera i slutminuterna fick de istället se Malmö gå till flera attacker. Till slut kunde Axel Wemmenborn göra sitt andra mål för matchen och se till att slutsiffrorna skrevs till 6-2. Malmö tog därmed en välförtjänt lagseger, där hela elva spelare skrev upp sig på poänglistan.

Axel Wemmenborn, vars lag nu är uppe på sjätteplatsen i tabellen efter två raka segrar, var nöjd efter matchen:

– De två senaste matcherna har vi spelat mycket bättre och tagit poäng. Vi tar med oss självförtroende efter detta, fastslog tvåmålsskytten till C More.