Örebro förlängde hemmasviten - vände och vann mot Linköping

20 februari 2019 21:55
#ÖRELHC

Trots en tuff start och underläge dubbla gånger kunde Örebro plocka samtliga tre poäng hemma i Behrn Arena på onsdagsaftonen. Närkingarna följde upp dubbelsegern i back-to-back-mötet med Djurgården med ännu en trea - när laget besegrade Linköping och förlängde sin solida hemmasvit.

Den inledande perioden i Behrn Arena blev en smärre målfest som gästande Linköping inledde. Örebros debuterande burväktare, Jhonas Enroth, fick en tuff start när östgötarna tog ledningen knappt två minuter in i perioden - och dessutom på sitt första skott i matchen. Jimmy Andersson stod för förarbetet fram till Lukas Bengtsson, som i slottet inte gjorde några misstag.

I den svängiga förstakten skulle publiken i Närke få bevittna ytterligare tre mål. Först kvitterade Christopher Mastomäki till 1-1 med ett elegant skott i krysset, innan östgötarna återigen satte sig i förarsätet genom Johan Södergran. Det sista ordet fick dock hemmalaget - när Mastomäki stod för förarbetet när han tog sig djupt in på kassen, innan Jordan Boucher snappade upp den lösa pucken och skickade in kvitteringen.

Mittenakten blev desto mer målfattig och präglades istället av utvisinigar. Fem till antalet blev det - och i periodens första, som också var matchens första, fick Örebro utdelning per omgående. Nick Ebert väggspelade med Kristian Näkyvä innan dunkade in 3-2-pucken och det var också Örebro som ägde stora delar av perioden, även om östgötarna stundtals skapade fina möjligheter. Bland annat fick målskytten ett ypperligt gratisläge i slottet, men avslutet tog i stolpen.

– Inte en jättebra period från våra sida, men ändå lite bättre än första. Vi vågar göra något med pucken, i första tycker jag mest att vi skickar iväg den. Det är bara gasen i botten i tredje nu, summerade Linköpings Nick Sörensen till C More i pausen.

I den tredje växlade Linköping till en början upp sin kvitteringsjakt. Möjligheterna fanns där, bland annat när Olle Lycksell inledde akten genom att pricka stolpen bakom Enorth, men hemmalaget kontrollerade sin ledning väl och hade även de bud på att utöka. Rodrigo Abols var ständigt ett orosmoment i Linköpingsförsvaret och var bara en ramträff ifrån att sätta fyran för sitt hemmalag. Den kom istället i slutet av perioden när gästerna plockade målvakten Jacob Johansson och Jere Sallinen kunde skickade in spiken i kistan.

Örebro tog därmed sin femte raka hemmaseger och tredje raka trepoängare. Närkingarna närmar sig just ovanliggande Linköping på elfteplatsen, samtidigt som laget skapar andrum ner till nedflyttningsplacerade Mora. Ner till dalalaget på plats 13 skiljer efter onsdagen sex poäng, när dock Örebro har en match mer spelad.