Djurgården studsade tillbaka - höll undan mot Malmö

20 februari 2019 21:35
#DIFMIF

Det var målsnålt men chansrikt på Hovet på onsdagskvällen. Efter en rafflande avslutning kunde Djurgården till slut åter stå som segrare efter två raka förluster - när ett vilt kämpande Malmö Redhawks besegrades med uddamålet.

Det var Djurgården som såväl inledde som avslutade piggast i mötet mot Malmö Redhawks på Hovet. I drabbningens första powerplay, när gästerna visades ut för sex man isen, spräcktes också Oscar Alsenfelts nolla, när Linus Hultström hittade ner till Emil Bemström med en lång diagonal passning. Skottet satt stenhårt bakom Malmökeepern som var chanslös i sidledsförflyttningen - och Djurgårdens uddamålsledning höll perioden ut.

– Vi börjar lite trevande tycker jag. Men vi arbetar oss in i peroden och då tycker jag att slutet blir helt okej. Vi har hållit de bra på utsidan, men offensivt sett vi måste skapa längre anfall, summerade Djurgårdens Sebastian Strandberg till C More.

I den andra var det Malmö som kom ut klart hårdare. Skåningarna skapade stundtals långa anfall och en bastant press, men utan att lyckas få hål på Robin Jensen i djugårdskassen. Istället kunde hemmalaget äta sig tillbaka och i slutskedet av perioden kom också 2-0 på ett ytterst märkligt sätt. Niclas Bergfors slängde in pucken ur snäv vinkel mot Oscar Alsenfelt som styrde in trissan med sin klubba, vilket innebar att Djurgården fick det där psykologiskt viktiga målet innan pausvilan.

Komarek nära i slutet

Den tredje perioden blev en rafflande historia ända in i det sista. Några minuter in i akten smällde det högt i innerribban bakom Alsenfelt när Alexander Urbom laddade - och de allra flesta trodde att Djurgården hade gått upp till en solid 3-0-ledning. Målet dömdes dock bort då hemmalaget hade sex man på isen - och istället fick Malmö chansen i spel fem mot fyra. Ju längre perioden pågick, desto mer tog Malmö över och fick längre anfall - samtidigt som även djurgårdarna var hungriga på att utöka sin ledning, vilket skapade en underhållande tillställning med chanser åt båda håll.

I slutskedet av perioden kom till slut också bortalagets reduceringsbalja. I spel fem mot fyra bombade Max Görtz in 1-2 och Malmö hade, med mindre än fyra minuter kvar, vittring. Forceringen var tung mot djurgårdskassen och Konstantin Komarek fick det klaraste läget när han vid Robin Jensens bortre stolpe testade ett avslut som dock inte gick igenom röran framför mål. Djurgården kunde till slut hålla undan och plocka samtliga tre poäng - samt studsa tillbaka efter de två förlusterna i back-to-back-mötet med Örebro i helgen.

– För egen del känns det otroligt skönt att stå här som segrare. Det var väl inte så jättemycket att göra för mig i första- och andraperioden, men i tredje fick jag svettas lite. Det var kämpigt där i slutet, men jag fick bra hjälp av mina medspelare och vi lyckades ta hem det här, sade Djurgårdens målvakt Robin Jensen i C More efter slutsignalen.