Mora
MIK

Sjögren och Sandin briljerade - Rögle vann stort

23 februari 2019 18:20
Rögles Mattias Sjögren sträcker ut sina armar och firar ett gjort mål med läktaren i bakgrunden.
#RBKMIK

Den ena skrev in sig som ovan tvåmålsskytt och den andra slog till med ett hattrick. Mattias Sjögren och Linus Sandin sänkte Mora på egen hand och såg till att Rögle närmade sig konkurrenterna i tabelltoppen.

Rögle hade visat storform och seglat upp på slutspelsplats, men hemma mot Mora började det trögt. Ville Kolppanen tvingades att kliva fram i inledningen med flera parader. Närmast var Kevin Gagné som kom nära i en matchupptakt som Mora dominerade. Men när utdelningen inte kom blev Dalalaget brutalt straffat bakåt.

Med fyra minuter spelat sattes Taylor Matson upp i läge till höger i offensiv zon. Amerikanen tittade upp, såg Linus Sandin och serverade forwardskollegan öppet mål med en genial passning. Knappt hade hemmapubliken tystat innan Kodie Curran soloåkte upp ett anfall och lade upp för Mattias Sjögren som sköt 2-0 till Rögle. Skåningarna kontrollerade därifrån det mesta under en första period som även innehöll ett längre fem mot trespel för hemmalaget.

Sandin: "Vi har verkligen hugg"

I mittenakten fortsatte Rögle att styra över händelserna ute på isen. Janne Juvonen tvingades tidigt till en svettig dubbelräddning, och följde senare upp med en otrolig parad på Matsons friläge. Trots en rad Röglechanser höll målvakten tätt och 2-0 stod sig till tredje. Där skulle det riktiga hemmarycket däremot komma.

Med matchklockan på 6.21 vände Mattias Sjögren upp framför mål och lyfte dit trean i spel fem mot fyra. Bara minuten efter utökades övertaget till fyra, när även Sandin skrev in sig som tvåmålsskytt. Sandin var dock inte färdig där, utan fullbordade 13.20 in i slutperioden sitt hattrick. Matej Stransky snyggade till siffrorna för Mora med ett flippermål, men det ingen effekt på matchen. Rögle vann med hela 5-1 och är på allvar med i striden för en kvartsfinalplats.

– Vi hade en tuff start, efter det har vi varit med högt upp. Vi har legat och och huggit på topp sex hela tiden. Nu känns det som att vi verkligen har hugg, menade Sandin i intervju med C More.