Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Timrå
TIK

Nygård fick hål på Timrå och utökade sviten

23 februari 2019 18:00
#FBKTIK

Färjestads fina form verkar inte ha något slut och mot Timrå kom den sjunde raka triumfen. Segern i Löfbergs Arena krävde dock en riktig holmgång - och Joakim Nygårds avgörande i uddamålsvinsten kom först efter förlängning.


Det var toppen mot botten och serieledning mot sistaplats när Timrå gick upp mot Färjestad på lördagen. Matchupptakten vittnade dock inte om de formmässiga skillnaderna, istället var det den gästande nykomlingen som öppnade starkast. Timrå stängde skickligt igen i sin egen zon och hotade stundtals framåt.

Färjestad å sin sida hade sin bästa chans när Oskar Steen tidigt i matchen kom loss i en kontring. Steen hittade över till Martin Johansson för avslut, men Victor Brattström hann med i förflyttningen. Även Michael Lindqvist fick chansen i numerärt överläge, en chans som forwarden inte utnyttjade utan istället sköt över. Ludvig Rensfeldt avslutade den mållösa perioden med att i slutsekunderna åka sig loss till ett avslut som Adam Werner räddade.

Berömmer motståndet: "Timrå gör det riktigt bra"

Efter en ganska låst och chansfattig första period tog det klart mer fart i andra - och det omgående. Redan efter 37 sekunder spelades Johannes Kinnvall fram till öppet skottläge och Joakim Nygård svarade med att minuterna senare åka sig fri för hemmalaget. Även Carl Jakobsson rann igenom gästernas försvar, men Brattström stod emot. Timråmålvakten var rejält sysselsatt under stora delar av mittenakten.

Färjestad tryckte på mer och mer och Daniel Viksten hade två riktigt stora chanser, men utan att bryta dödläget. Inte heller blev det någon utdelning i slutperioden, även om Vilmos Gallo kom loss i ett friläge som resulterade i videogranskning. Något mål blev det inte och istället hade Joakim Nygård chansen att avgöra via ett friläge.

Brattström räddade den gången, men i förlängningen tog Nygård revansch. I numerärt överläge höll sig måltjuven framme på en retur och petade dit segerpucken till 1-0. Färjestad tog sin sjunde raka seger och är kvar i topp av SHL-tabellen.

– En svår match tycker jag. Timrå gör det riktigt bra, de är tighta. Vi betalar inte riktigt priset fullt ut, utan håller oss mycket på utsidan och gör det lätt för dem. Vi vinner i alla fall och det är skönt, konstaterade matchvinnaren Nygård i intervju med C More.

Se highlights från matchen här!