Luleås enda mål gav två poäng

26 februari 2019 21:30
Luleåspelare firar vinstmålet efter förlängning
#LHFRBK

Båda lagen ägde var sin period i en chans- och målfattig öppning på matchen. Trots en rejäl anstormning från Luleå i den tredje perioden var resultatet 0-0 efter ordinarie tid. Det skulle dock inte dröja länge i förlängningen innan hemmapubliken kunde fira två nya poäng, när Rögle besegrades med 1-0.

Gästerna inledde öppningsakten starkast. De kom in i den offensiva zonen i hög fart och kunde skapa några riktigt vassa lägen, vilket tvingade Joel Lassinantti att bekänna färg tidigt. Luleå hade däremot svårt att producera chanser framåt, mycket på grund av slarviga uppspel och ett stillastående anfallssspel. Sexton minuter in i matchen hade hemmalaget enbart testat Ville Kolppanen två gånger. Luleå skulle dock komma till fler anfall innan periodens slut och putsade till skottsiffrorna till 5-9, men inget lag lyckades få in en puck i nät.

Fortsatt mållöst i andra

Efter sju minuters spel i den andra perioden hade lagen avlossat två skott på mål vardera, men efter det tog Luleå över det spelmässiga. De satte högre fart och spelade ett mer effektivt kortpassningsspel, vilket gjorde att de kunde spendera längre stunder i Rögles defensiva zon. Ett stabilt powerplayspel gjorde även att de kunde jämna ut skottstatistiken, men de lyckades överlista en storspelande Kolppanen. Det saknades inte chanser för Rögle, men hemmalaget fortsatte att ånga på och var närmast ledningsmålet. Den andra perioden, likt den första, slutade dock mållöst.

– Vi gör det mycket bättre i andra. Rögle är klasser bättre i den första, men nu skapar vi bra chanser. Vi ska upp ännu mer och vinna den här matchen, sa Niklas Olausson självsäkert i paus.

Även Rögles Daniel Zaar var nöjd med delar av perioden.

– Vi spelar helt okej försvarsspel, men skapar för få heta chanser framåt, konstaterade han.

Luleå dominerade och avgjorde i förlängningen

I den tredje perioden hade Rögle inte mycket att sätta emot. Luleå kom ut hårt från start och förhindrade gästernas pucktransport med en aggressiv forecheck. Hemmalaget skapade tre vassa chanser på fyra minuter, bland annat ett stolpskott från Austin Farley, men Kolppanen fortsatte att neka anfallsspelarna. När Rögle väl stack upp saknades skärpan och de flesta skotten gick utanför nätet. Luleådominansen fortsatte genom hela slutakten, men även denna slutade mållöst.

Det skulle dock inte ta lång tid i förlängningen innan hemmapubliken fick jubla, när lagkaptenen Erik Gustafsson frälste sitt lag i powerplay, med ett stenhårt direktskott som tvingade Kolppanen att kapitulera. Matchens enda mål gav därmed Luleå segern och två poäng.

Lagkaptenen och matchhjälten var nöjd efteråt:

– Rögle gör ett bra jobb och ligger i försvarslinje hela tiden. Det är två lag som gör det bra försvarsmässigt idag. Men vi kliver in efter en sömning första period och vinner välförtjänt, konstaterade han.