TIK

Linköping bröt dystra trenden - Karlsson stor hjälte

26 februari 2019 21:45
#TIKLHC

Linköping bröt sin dystra förlustsvit när laget gästade NHK Arena på tisdagsaftonen. Östgötarna vände underläge till ledningen inom loppet av 42 sekunder mot Timrå - där Alexander Karlsson med sitt första SHL-mål blev stor hjälte.

I mötet mellan Timrå och Linköping i NHK Arena lyste de stora chanserna till en början med sin frånvaro. Halvvägs in i den första akten var det dock Timrå som började äta sig in allt mer - och i spel fem mot fyra kom också det första målet. Hampus Larsson kastade in en puck från blålinjen - en puck som letade sig igenom trafiken framför mål och hela vägen in bakom Jonas Gustavsson.

Linköping skulle dock komma tillbaka - och också vända matchen på mindre än en minut. Först skickade Olle Lycksell in kvitteringen och kort därefter var det 2-1 - bara sekvensen efter att Jonas Gustavsson bjudit på en paradräddning på Filip Berglunds avslut från nära håll. Alexander Karlsson skickade in sitt första SHL-mål i karriären när hans avslut styrdes via en Timråback och in bakom Victor Brattström.

– Jag tycker att vi gör en helt okej period som vi växer in mer och mer i. Det är dock med lite tur vi har gjort de båda målen, sade Linköpings Olle Lycksell till C More i pausen.

Den andra akten i Medelpad var en svängig historia. Klara målchanser, kontringar och frilägen avlöste varandra - men de båda målvakterna var solida i sina respektive kassar och höll nere siffrorna, som stannade på 1-2.

Förlustraden stannade vid fem

Den tredje perioden blev en relativt chansfattig historia. Tempot sänktes en aning och Timrå skapade aldrig de där stora möjligheterna, förutom när Sebastian Ohlsson prickade ramen inledningen av perioden. I stället höll Linköping tätt och kunde dessutom med en sekund kvar sätta spiken i kistan via James Wright och därmed bryta sin dystra, fem matcher långa, förlusttrend, medan Timrås växte till elva raka.

– Det är inte varje dag man gör mål och det var självklart väldigt roligt. Vinsten betyder allt då vi verkligen måste börja ta segrar för att nå en slutspelsplats. Det var en viktig trepoängare idag, summerade Alexander Karlsson som med sitt första SHL-mål i karriären blev stor hjälte.