ÖRE

Örebros segertåg fortsätter

26 februari 2019 21:30
#HV71OHK

Örebro vann mot HV71 i Jönköping med 2-1 och tog därmed femte raka segern. I mål spelade Jhonas Enroth bra och Stefan Warg blev segerskytt.

Örebro-tränaren Niklas Eriksson önskade ett rakt spel från sitt Örebro och det var precis vad han fick i den första perioden. Gästerna, som enligt tränarens direktiv inte skulle gå på vad som helst, låste fast HV71 under långa perioder och skapade de första bra lägena. Det vassaste läget fick Shane Harper som fri med Jonas Gunnarsson träffade stolpen med ett distinkt skott. Men utdelnigen kom til slut. En retur for upp i luften och vållade en miss i kommunikationen mellan målvakt Gunnarsson och backen Markus Lauridsen. Pucken hamnade istället hos Anton Hedman som kunde skicka in den i öppet mål. 0-1 stod sig perioden ut, med mersmak för gästerna som vann skotten med 13-4.

– Vi spelar lite mer uppoffrande för varandra. Vi har en hög arbetsinsats. De är farliga när de får ställa om spelet snabbt, sa målskytten i paus.

Tätt Örebro-försvar

Gästerna drog på sig tre tvåminutersutvisningar i mittperioden vilket gav HV71 ett par möjligheter. Jönköpingslaget försökte med det mesta men Jhonas Enroth ingav ett lugn och spelade stabilt och fick samtidigt god hjälp från sina utespelare. Hemmalaget vann skotten med 11-7 men Örebroförsvaret, och Enroth, höll tätt.

Men det var inte bara Örebroförsvaret, menade en självkritisk Simon Önerud i paus:

– Vi har några lägen med bra avslut framför mål i powerplay, mend det är alldeles för dåligt. Vi måste sätta dit den, sa han till C More i paus.

Jubilaren Figren målskytt

HV71 skapade några lägen i slutperidoen och vann skotten med klara 17-8 i slutakten. Men man fick bara en puck bakom Jhonas Enroth och det var kvällens jubliar, Robin Figren, som nätade. Figren gjorde sin 500:e match i SHL. Dessförinnan hade dock gästernas Stefan Warg gjort 0-2 efter ett vackert samarbete med Marcus Weinstock. Warg släppte pucken till Weinstock i offensivt sarghörn, smög runt målet och fick tillbaka pucken på bortre stolpen.

– Vi försöker in i sista sekunderna. Vi får inte hål på honom. Målet vi får är ett riktigt krigarmål. Jag tycker killarna jobbar på så bra det går, sa HV71's tränare Stephan Lundh till C More efteråt.

Närmast en kvittering var Oscar Sundh som fick se en puck landa framför klubban med en öppen kasse. Men Rasmus Rissanen höll undan Sundh och räddade därmed målet. Örebro vann till slut och tog därmed femte raka segern. Framgång föder framgång, brukar det heta: – Klyschigt nog: Vi spelar för tre poäng. Det är där vi är. Sedan jag kom in har gruppen vuxit för varje dag som går, sa Stefan Warg till C More efter matchen.