Malmö tog tre poäng

28 februari 2019 21:00
Oscar Alsenfelt leder sitt lag i firandet efter segern.
#MIFHV71

Gästande HV71 sköt de flesta skotten i en underhållande match. Men Malmö fortsatte sin fina form i powerplay. Samtliga chanser i numerärt överläge resulterade i mål, vilket till slut skulle bli den avgörande faktorn för hemmalaget.

I en pigg start på matchen var det gästerna som sköt mest, men likväl tog Malmö ledningen när Jacob Olofsson styrde in pucken bakom en chanslös Jonas Gunnarsson. Efter det hade HV71 flera riktigt bra byten där de skapade farliga chanser. Kvitteringen skulle också komma genom Mikko Lehtonen, som fick igenom ett skott från blålinjen. HV fortsatte att ånga på, men i powerplay kunde hemmalaget återta ledningen när den formstarke Konstantin Komarek fick all tid i världen på sig att sikta och skjuta in pucken. 2-1 stod sig sedan perioden ut.

– Det är mycket fram och tillbaka i den här perioden, där inget lag kontrollerar matchen. Det är lite vilda western där ute, konstaterade Olofsson.

Alsenfelt storspelade

Efter att Komarek missade en straff tidigt i den andra perioden så upprepades mönstret från öppningsakten. HV71 kom med hög fart och kom till mängder av avslut, men Oscar Alsenfelt stod fortsatt på huvudet. Istället kom nästa powerplaymål för Malmö, när Frederik Storm fick öppen bur efter ett fint anfall. Trots 34 skott mot en lysande Alsenfelt hade HV71 ett tvåmålsunderläge att ta med sig in i omklädningsrummet efter 40 minuters spel.

– Vi måste få in pucken nu. Vi har dock gjort det bra på sistone, så vi måste tro på det och vara lite mer rejäla. Puckarna studsar inte med oss i vårt boxplay och vi måste upp där med, konstaterade Christoffer Törngren till C More.

Många powerplaymål i hetsig period

Den tredje perioden blev mer fysisk, men chanserna fortsatte att komma. Redan efter 30 sekunder reducerade HV71 i numerärt överläge genom Sebastian Wännström. När Malmö sedan fick chansen i på nytt i samma spelform kom nästa mål, signerat Tobias Ekberg. Nästa powerplay gick till bortalaget som - mycket riktigt - reducerade på nytt, den här gången genom Simon Önerud. Lagen höll sig sedan borta från botbänken, vilket resulterade i flertalet möjligheter åt båda hållen. Det skulle dock inte falla några fler mål i matchen. Ett effektivt Malmö tog därmed hem tre poäng.