TIK

Äntligen seger för Timrå

28 februari 2019 21:35
#RBKTIK

Hemmalaget Rögle jagade en topp sex-placering mot avsågade Timrå som redan inför matchen var klara för negativt kval. Medelpadingarna hade elva raka förluster och det var nog inte många som trodde på ett trendbrott när laget gästade Lindab Arena. Men det var just vad det blev. Efter dubbla mål av Vilmos Gallo kunde Timrå åka hem med tre poäng och en bruten mardrömssvit.

Rögle började matchen i hög fart och skapade flera tidiga chanser. Känslan var att det bara var en tidsfråga innan hemmalaget skulle ta ledningen. Det var därför något förvånande som Timrå öppnade målskyttet i Lindab Arena. Henrik Törnqvist klev runt kassen och skickade från ytterst snäv vinkel in en hög puck mot Rögles målvakt Ville Kolppanen som släppte in den över axeln. Men det stannade inte där. När Emil Berglund skickade en puck i rundeln snappade Jeremy Boyce upp den och hittade in till Morten Madsen framför mål som rakade in 0-2 vilket chockade hemmapubliken och tvingade Rögles tränare Cam Abbott att ta en tidig timeout. Det draget fick önskad effekt eftersom Lucas Elvenes strax därefter snärtade in reduceringen efter att ha fått en fin droppass av Taylor Matson. Men lyckan blev kortvarig. Halvminuten efter reduceringen gav Ville Kolppanen pucken till Vilmos Gallo bakom mål som tackade och tog emot och la in pucken i tom kasse till 1-3. Det fick Cam Abbott att byta ut Kolppanen mot Justin Pogge.

– Vi kommer ut lite svagt första 5-10 minuterna men sen växer vi i n i det och det är skönt att få in tre baljor, sa Timrås Henrik Törnqvist om den första perioden. Om sitt 0-1-mål sa han:

– Jag har gjort nåt sånt mål tidigare när jag gått runt kassen och det är viktigt att ta pucken på mål.

Den andra perioden började som den första - med en rejäl Rögle-press. Men hemmalaget fick inte utdelning och Timrå utjämnade spelet och hade nog så mycket av spelet i den andra perioden. Det såg länge ut att bli en mållös andraperiod, men med blott åtta sekunder kvar fick Linus Sandin in pucken efter en tilltrasslad situation framför Timrås målvakt Victor Brattström och såg till att det bara var ett måls differens inför tredje perioden.

– Psykologiskt viktigt mål. Annars tycker jag inte vi kommer upp alls, det gäller att få in puckarna på mål och få upp farten så hoppas jag vi vänder i tredje, kommenterade Sandin.

Bröt hemska sviten

Men någon comeback i tredje blev det inte. I stället kunde Timrå utöka ledningen när Vilmos Gallo satte sitt andra för matchen i boxplay. Därefter avgjorde Rickard Palmberg definitivt matchen med sitt 2-5-mål i tom kasse. Timrå bröt därmed den hemska förlustsviten om elva raka matcher och tog en lika oväntad som välförtjänt seger.

– Otrolig glädje! Äntligen lyckades vi bryta dystra sviten! sa en lycklig Vilmos Gallo efter slutsignalen.