Skellefteå tog bonuspoängen

28 februari 2019 22:00
#BIFSKE

En händelserik och fartfylld match utspelade sig under torsdagen. Lagen höll jämna steg målmässigt och tvingades till straffläggning. Där kunde Jonathan Pudas avgöra och se till att Skellefteå besegrade Brynäs med 4-3.

Det var en händelserik start på matchen, där båda lagen kom till bra anfall och testade varandras målvakter. Redan efter fem minuter hade lagen skjutit åtta skott och när det nionde föll kom också matchens första mål, signerat Skellefteås poängkung Joakim Lindström. Det skulle dock inte dröja länge innan Brynäs kvitterade, efter ett drömmål av Simon Bertilsson. Det såg ut som att han skulle runda Mantas Armalis målbur, men istället lade han in pucken vid den närmsta stolpen. Lagen fortsatte sedan att byta chanser med varandra tills dess att Brynäs gjorde 2-1 genom Jesper Boqvist. Hemmalaget höll sedan ledningen perioden ut.

– Vi trycker ner Skellefteå stundtals och spelar enkelt. Det är ett steg framåt från senast, så nu ska vi ut och bara fortsätta, sade målskytten Bertilsson med eftertryck.

Brynäs hade spelet, Skellefteå gjorde målet

Trots en pigg start från hemmalaget kunde Skellefteå kvittera när Edwin Hedberg, på ett mycket elegant sätt, rundade Brynäskassen och avlossade en missil i nät. Brynäs lät sig dock inte nedslås, utan fortsatte attackera. Med tiden kunde gästerna jämna ut både spelet och skottstatistiken i en fartfylld mittenakt. När Hesa Fredrik ljöd var det likaläge i matchen.

– Vi tar några steg i rätt riktning nu. Vi kommer ut ur vår zon snabbare och får spendera mer tid i deras, vilket ger oss energi, löd Hedbergs periodsanalys.

Pudas avgjorde i straffläggningen

Den tredje perioden var jämnare spelmässigt och innehöll få chanser inledningsvis. Två mål skulle dock falla i perioden. Först blev Edwin Hedberg tvåmålsskytt efter ett riktigt fint anfall. Fyra minuter senare skulle Brynäs få utdelning för sitt offensiva arbete. Med sin tredje poäng för matchen kunde Jesper Boqvist servera Nicklas Danielsson, som inte gjorde några misstag och kvitterade till 3-3. En underhållande match gick därmed till förlängning, där lagen bytte chanser med varandra utan att få in pucken i nät. På de efterföljande straffarna var det slutligen Skellefteå som drog det längsta strået och tog hem extrapoängen, när Jonathan Pudas avgjorde.

– Vinsten betyder otroligt mycket. Vi behövde bryta vår trend med de här torskarna, sade en nöjd matchhjälte efteråt.