Hemma
Mora
MIK
Borta
Färjestad
FBK

Mora fällde Färjestad

1 mars 2019 21:36
Moras målvakt Janne Juvonen storspelade när dala-laget
#MIKFBK

Janne Juvonen stoppade 40 skott och höll nollan för andra gången den här säsongen när Mora besegrade Färjestad med 3-0.


Mot Brynäs tog det 24 sekunder för Mora att spräcka nollan. Mot Färjestad tog det 61 sekunder innan Michael Keränen skickade iväg ett skott som Markus Svensson nuddade med plockhandsken. Men målvakten kunde inte hålla pucken ute. Färjestads Michael Lindqvist hade inför matchen berömt Moras press-spel och inledningsvis såg gästerna ut att ha problem med det men allteftersom perioden flöt på kom Färjestad igång. Gästerna skapade flertalet bra chanser där den mest minnesvärda ändå var Carl Jakobssons kvadruppelchans efter drygt femton minuters spel. Drygt två minuter före det hade Moras Kevin Gagné träffat stolpen. Men 1-0 stod sig, trots att gästerna vann skotten med 16-7.

– Jag skulle väl ha satt något av de fyra skotten, sa Jakobsson till C More i paus. Det gäller att vi ligger på och skjuter med trafik framför honom.

Bättre Mora i mittperioden

– Färjestad är bättre i det de gör. Vi måste upp en nivå till för att kunna utmana dem, sa Moras tränare Mats Lusth till C More inför mittperioden. Han fick som han ville. Färjestad skapade visserligen några vassa chanser, inte minst Michael Lindqvist som fick ett dubbelläge framför Juvoen men den finske fantomen flaxade till och stod för en ny parad.

Mora höjde sitt spel och även om gästerna kunde komma förbi den initiala pressen höll dalalaget gästerna mycket på utsidan. Mora skapade också flertalet fina lägen framåt vilket gjorde att Markus Svensson fick visa stora delar av sin repertoar. Skotten vanns av Mora (13-10) men perioden blev mållös.

– Vi gör en ganska bra förstaperiod. I den andra tar Mora över och är det bättre laget. Vi måste upp i tredje igen. De får ha ganska mycket puck i den här perioden, sa Färjestads Michael Lindqvist till C More i paus.

Bättre Färjestadspress - men...

Färjestad försökte att driva upp tempot i slutperioden och även om man hade 7-0 i skott efter 2:45 uteblev reduceringen, mycket tack vare Janne Juvonen. Istället var det Mora som gjorde matchens andra mål. Efter sex skottförsök, och alltså bara ett skott på mål, snappade Spencer Abbott upp en puck efter att Andrew Rowe dribblat i offensiv zon och tappat trissan. Abbott fick ner Svensson på isen och la in pucken mellan benen på målvakten: 2-0.

Färjestad lyckades aldrig spräcka Janne Juvonens nolla och när gästerna tog ut Markus Svensson kunde Matej Stransky fastställa slutresultatet till 3-0 med två sekunder kvar. Juvonen motade totalt 40 skott och höll nollan för andra gången den här säsongen.

– Totalt sett över hela matchen tycker jag att Mora är aggressivare än oss och de vinner rättvist. Vi skapar tillräckligt med målchanser för att kunna vara med i matchen men vi gör inte mål och får ingen energi av det, sa Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More efter matchen.

Moras 2-0-skytt var nöjd med insatsen efteråt:

– Vi spelade en bra match överlag. Vi täckte skott och fick ut puckarna när vi behövde det. Imorgon gäller det att vi gör en likadan match. Vi får inte respektera dem för mycket och ge dem för mycket, sa Spencer Abbott till C More.

Nästa möte lagen emellan väntar runt hörnet. Nedsläpp 18:00 på lördag. Då i Karlstad.

Highlights från matchen finner ni här