Hemma
Timrå
TIK
Borta
Luleå
LHF

Rubin glänste när Luleå vann säkert

2 mars 2019 17:50
#TIKLHF

Luleå fortsätter att vinna och Luleå fortsätter att hålla tätt bakåt. Under lördagen kom tre nya poäng in på kontot när Timrå bortabesegrades med 2-0. Niklas Rubin i gästernas kasse fick hålla sin första nolla i SHL.


Timrå som redan är klara för kvalspel kom ut med hög intensitet och en bra fart i spelet. Luleå som dock har defensiven som sin främsta styrka hade inga större problem med att freda sin bur inledningsvis. Luleå växte sedan in i spelet, Niklas Olausson stötte in 0-1 från nära håll, och efter det hade Luleå kontroll på händelserna i en händelsefattig förstaperiod.

Den andra perioden gick inte heller den till historien som en av säsongens bästa. Luleå kunde kontrollera spelet på ett bra sätt och Timrå hade förtvivlat svårt att skapa något nämnvärt mot Niklas Rubin i gästernas kasse.

I powerplay kunde också Daniel Sondell utöka ledningen för Luleå med ett skott från blålinjen, och Luleå hade full kontroll på spelet.

Rubin med första nollan i SHL

Timrå gav det en ärlig chans i den tredje perioden, och fick stundtals in en liten press mot Luleå, men gästerna hade kontroll på det mesta samtidigt som Niklas Rubin spelade bra i gästernas mål. Rubin höll nollan för första gången i SHL, när Luleå bevakade och spelade av matchen som man säkert kunde vinna med 2-0.

Se highlights från matchen på SHL Play!