Malmö knäckte Linköping

2 mars 2019 17:50
#LHCMIF

Malmö tog tre blytunga poäng och knäckte Linköping när man på bortais vände ett tufft 0-2 underläge till seger med 3-2. Detta efter att man stått för en riktigt stark tredjeperiod.

Linköping pratade inför matchen om att få en bra start, men det var Malmö som kom ut bäst och skapade mest. Dock utan utdelning. Istället kunde Linhköping växa in i matchen som duggade tätt med utvisningar. Det blev ett något hafsigt spel, men med en man mer på banan var Linköping betydligt hetare än Malmö.

Både 1-0 och 2-0 kom i powerplay genom två fina avslut av först Derek Roy och sedan Lukas Bengtsson.

Det heta känslorna fortsatte i den andra perioden där Malmö åter startade bäst och snabbt var det 2-1 på tavlan efter en läcker styrning av Frederik Storm. Linköping kom tillbaka och skapade en hel del innan Malmö åter pressade på för nya mål i den svängiga bataljen, men 2-1 stod sig efter två spelade perioder.

Imponerande insats av skåningarna

Malmö kom ut rejält hungrigt i den tredje perioden och det dröjde inte länge innan det var 2-2 efter att Pontus Netterberg styrt in pucken. Malmö fortsatte att ånga på och ledde ett tag skotten i den tredje perioden med 0-8! Och följdaktkligen kom också 2-3 när Max Görtz styrde in pucken på en precis pass.

Hemmalaget satsade hårt mot slutet med utplockad målvakt men kom inte ikapp utan fick inkassera sin sjätte raka hemmaförlust när 2-3 stod sig tiden ut.

– Jag tycker att vi kontrollerar den här matchen. I spelet fem mot fem kände jag att vi var bättre och det är en välförtjänt seger, sa Fredrik Händemark i Malmö till C More efter matchen.