Skellefteå slog Brynäs igen

2 mars 2019 20:24
Två Skellefteå-spelare i svarta tröjor möts av en tredje med ryggen mot kameran
#SKEBIF

Det var andra matchen på några dagar lagen emellan. I torsdags vann Skellefteå på straffar där backen Jonathan Pudas blev hjälte. På lördagkvällen var bortalaget Brynäs ute efter både revansch och att klättra upp på slutspelsplats. Även den här gången blev det oavgjort efter full tid - och även den här gången blev Jonathan Pudas hjälte när han sköt 3-2 i förlängningen.

Det var hemmalaget Skellefteå som inledde matchen piggast, därför kom det som en blixt från klar himmel när bortalaget målade inte bara en, utan två gånger. Först snappade Nicklas Danielsson upp en lite billig retur från Mantas Armalis och stötte in ledningsmålet från dålig vinkel, sedan satte Ryan Gunderson ett högt, men ganska löst, skott från blålinjen och plötsligt var det 0-2 på tavlan. Skellefteå fortsatte dominera spelet och fick också utdelning i ett vackert anfall där Andreas Wingerli spelade ut till Adam Pettersson som hittade in till Linus Lindström framför mål som kunde styra in reduceringen. I slutet av perioden fick hemmalaget spela ett långt fem mot tre som dock inte resulterade i en kvittering.

– Vi börjar bra, sen får de ett mål och även ett par powerplay, men jag tycker vi äger första delen av perioden. Vi måste komma bort från sargerna, börja spela med pucken under kontroll och ta lite snabbare beslut, analyserade Brynäs första målskytt Nicklas Danielsson.

Den andra perioden var spelmässigt jämnare än den första, men då var det Skellefteå som fick utdelning. Backen Fredrik Lindgren bombade in en puck i krysset som fick taket att lyfta i Skellefteå Kraft Arena. Målet betydde 2-2 och var Lindgrens första på hemmaplan sedan 2011.

– Bättre sent än aldrig! Jag fick på en bra träff, det gäller att inte fundera för mycket och det gjorde jag inte där, kommenterade Lindgren själv sitt mål.

Pudas avgjorde - igen

I den sista perioden, liksom i de första två, hade Skellefteå ett spelmässigt övertag. Men Brynäs försvarade sig väl och lyckades hålla undan till ett oavgjort resultat efter full tid vilket innebar förlängning lagen emellan för andra gången på två dagar. I förlängningen klev matchhjälten från i torsdags, Jonathan Pudas, fram och avgjorde även i kväll. Med ett dunderhårt slagskott från höger tekningscirkel sköt han två poäng till Skellefteå som därmed närmade sig topp sex.

– Det är inte ofta det händer, kul! Vi får en tuff start med två oturliga mål i början. Vi krigar oss tillbaka och förtjänar tre poäng men är glada för två, summerade matchhjälten Pudas.