Lindström stor hjälte för Skellefteå

5 mars 2019 21:35
Joakim Lindström firar ett av sina två straffmål
#DIFSKE

I en match full av heta känslor och vassa chanser såg det ut som att Djurgården gick för segermålet i den tredje perioden. Men en stekhet Joakim Lindström gjorde gästernas båda mål och avgjorde straffläggningen till Skellefteås favör, som därmed tog två blytunga poäng.

Efter en intensiv start på matchen var det gästerna som tog ledningen i powerplay, när den formstarke Joakim Lindström fick all tid i vägen på sig att sikta in sig. Redan efter sex minuter hade lagen skjutit tre skott på mål vardera, men till en början var det SAIK som hade det mesta av spelet. Djurgården skulle dock spela upp sig i takt med att känslorna på isen blev allt starkare. Hemmalaget hade flera långa och farliga anfall på slutet, bland annat en delikat styrning av Niclas Bergfors, men hemmalaget lämnade isen i underläge efter en fartfylld och chansrik öppningsakt.

– Klart det är viktigt att få första målet, men det är en hel del hockey kvar så vi måste jobba vidare, konstaterade Lindström kortfattat.

Ett mål vardera i hetsig period

Djurgården kom ut i ett rasande tempo och kunde kvittera redan efter 13 sekunder när Jacob Josefsson kunde slå in returen efter ett snabbt anfall. Inledningsvis var det stockholmarnas period, då de var tunga och kunde trycka ner Skellefteå i egen zon. Efter nio minuter hade gästerna inte kommit till ett enda skott på mål, men likväl återtog de ledningen när de väl fick chansen. Efter ett fruktlöst powerplay från hemmalaget kom SAIK till ett lång anfall och en konstig sargstuds kunde friställa Joakim Lindström, som därmed blev tvåmålsskytt när han överlistade Adam Reideborn. Med tiden jämnades spelet ut, samtidigt som gnabbet och gruffet fortsatte i samband med spelavbrotten. När periodsignalen ljöd var Skellefteå i förarsätet inför den avslutande akten.

– Vi kommer ut bra i andra och det är skönt att börja andra med ett mål. Tyvärr gör de [Skellefteå] ett till, men vi får gå ut och göra det bättre i den sista perioden, sade Josefsson sammanbitet i paus.

Lindström frälste SAIK i förlängningen

Den tredje perioden dominerades fullständigt av Djurgården. Publiken på Hovet fick se hemmalaget trycka gasen i botten och mata skott på Mantas Armalis. Den enorma pressen gav till slut utdelning, när Jesper Pettersson fick tag i pucken och kunde kvittera efter en tilltrasslad situation. Djurgården vann till slut skotten med 15-4 i slutakten, men det var likväl lika när slutsignalen ljöd. I den efterföljande förlängningen var helt plötsligt Skellefteå starkare, och i straffläggningen var det inte oväntat att Joakim Lindström skulle frälsa sitt lag på nytt. Två av två straffar från hans klubba gick i mål, och den sista gav Skellefteå segern och två viktiga poäng i den jämna tabellen.

– Det känns skönt, det betyder mycket för oss att vinna ikväll, klargjorde en nöjd matchhjälte efteråt.