Strandberg sänkte moderklubben

2 mars 2019 20:29
Fem glada Djurgårdsspelare omfamnar varandra framför läktaren
#HV71DIF

Det var två lag med siktet inställt på topp sex som möttes i Kinnarps Arena på lördagskvällen. Efter en rivstart i den första perioden gick gästande Djurgården vinnande ur striden med HV71. Bortalagets tre obesvarade mål i första akten räckte till seger med 3-2. Stor hjälte för Djurgården var Sebastian Strandberg som gjorde 1+1 mot moderklubben.

Det var bortalaget Djurgården som verkade trivas bäst i Kinnarps Arena i inledningen av matchen. Laget tog tag i taktpinnen per omgående och fick dessutom målmässig utdelning. Det tog inte mer än 02.38 innan Mattias Guter, det sena nyförvärvet, gjorde sitt första mål sedan återkomsten till Djurgården. På en fin backhandpassning från Petteri Wirtanen hittade han en lucka på främre stolpen vilket gav Djurgården 0-1. Dubbelt så bra blev det för stockholmarna när Sebastian Strandberg, med HV71 som moderklubb, hittade över till Dick Axelsson som resolut skickade in 0-2 i halvöppen kasse. Att släkten är värst visade samme Strandberg med eftertryck när han 14 minuter in i första perioden också gjorde 0-3. Rollerna var omvända när Dick Axelsson den här gången hittade till Strandberg som bara satte klubban i isen och tjusigt vinklade in pucken i nättaket.

– Vi gjorde ingenting där ute, vi släppte till tre skitmål och gav varandra problem, suckade HV71:s tränare Stephan Lundh efter första tjugo.

I den andra perioden lyfte HV71 upp spelet något och fick också det så viktiga reduceringsmålet när Markus Ljungh hittade över till Simon Önerud i ett flygande anfall som den senare avslutade kliniskt vilket betydde 1-3 och "bara" två måls underläge inför tredje perioden.

– Bedrövlig start av oss, det får inte hända. Det är klart att vi rycker upp oss i andra, men vi måste upp ännu mer. Det är bara att tuta och köra, sa Simon Önerud till C More efter två perioder.

Ribbskott ifrån mäktig upphämtning

Den andra perioden hann inte mer än inledas innan HV71 lyckades få in en ännu en reducering. Efter en smart passning av Christoffer Törngren prickade JVM-centern David Gustafsson in sitt första SHL-mål för säsongen vilket betydde 2-3 och rejäl nerv i matchen. HV71 gjorde ett ärligt försök att kvitterera i slutet, men närmare än Mattias Tedenbys ribbskott och Martin Thörnbergs avslut från nära håll precis i slutsekunderna kom inte hemmalaget. Djurgården höll undan och tog ett rejält kliv mot topp sex.

– Sjukt härligt att vi vann. Bergfors och Strandberg fick lite liv i den slöa killen på vänsterkanten, skojade en spexig Dick Axelsson efter slutsignalen.