Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Mora
MIK

Färjestad fick sin revansch - målfest i returmötet

2 mars 2019 20:50
Tre Färjestadsspelare firar tillsammans i sina gröna matchställ.
#FBKMIK

Mållösa för bara ett dygn sedan - men hemma i Löfbergs Arena fick Färjestad maximal utdelning. Ett revanschladdat lag såg till att köra över Mora redan från start och Oskar Steen glänste i segern som stannade vid 8-3.


Janne Juvonen hade en briljant fredag bakom sig. Tillsammans med sitt Mora hade han stoppat 40 skott och landat en imponerande 3-0-seger över Färjestad. På lördagskvällen skulle back-to-back-mötet gå vidare, men då tvingades Juvonen att fullständigt kapitulera. Med 5.42 på klockan höll sig skyttekungen Joakim Nygård framme och petade in 1-0 på en retur från Moramålvakten.

Ledningspucken kom efter en matchupptakt som innehöll det mesta - framförallt chanser. De allra flesta och hetaste skapades av Färjestad, som också fick betalt för övertaget. Oskar Steen skickade upp 2-0 i krysset och i slutskedet av perioden kom sedan ett riktigt ryck.

Jesper Olofsson dundrade in trean i powerplay innan Daniel Viksten minuten senare vände bort Moraförsvaret till 4-0. Gästerna lyckades replikera med en snabb reducering, fint placerad i nättaket av Niki Petti. Men det var Färjestad som gick in till den första vilan i en klar ledning efter en period där skotten skrevs till otroliga 24-10.

Steen: "Viktigt att vinna serien"

Vid den tidpunkten hade Janne Juvonen hunnit släppa fyra puckar förbi sig. En möjlig förklaring till det kom i mittenakten, där en magsjuk finländare ersattes av Christian Engstrand. Spelmässigt höll den andra perioden ett klart lägre tempo, men det fanns ändå lägen att utnyttja. Både lagen lyckades också med det och efter att Alexander Reichenberg satt dit 5-1 gav Adam Masuhr Mora kontakt med ett powerplamål.

Färjestad skulle däremot inte låta Dalalaget få någon biljett in i matchen. Istället stängde Michael Lindqvist dramatiken tidigt i tredje, när han bjöds på pucken i offensivt slott till 6-2. Oskar Steen blev en stund senare tvåmålsskytt och Mikael Wikstrand sydde slutligen ihop segern, som stannade vid 8-3 då Mathias Bromé hann emellan med en reducering. Färjestad fick sin revansch för fredagen och tar upp jakten på Luleå om förstaplatsen i SHL.

– Så klart är det viktigt att vinna serien! Om vi går hela vägen till finalen får vi hemmaplansfördel. Det är alltid bra att vinna serien, det ligger prispengar i det också, kommenterade Oskar Steen i intervju med C More.

Se highlights från matchen här!