Frölunda vann galen holmgång

2 mars 2019 20:37
Hela Frölundas lag firade framför sina bortafans på läktaren
#RBKFHC

Matchen mellan Rögle och Frölunda på lördagskvällen hade allt. Chanser, tufft spel - och framförallt mål i mängder. Underhållningen pågick från nedsläpp till slutsignalen och när den feta damen sjöng var det Frölunda som stod som segrare via sanslösa 7-5.

Att det var två lag med en intensiv spelstil stod bortom allt tvivel i den första perioden. Det var full fart framåt från start, och chanser åt båda håll. Frölunda var först ut att göra mål när SHL:s poängkung Ryan Lasch bjöds på ett friläge från egen blålinje. Med en iskall fint lurade han skjortan av Rögles målvakt Justin Pogge och la retfullt enkelt in 0-1. Men Rögle svarade direkt när Daniel Widing hittade in till sin namne Zaar som hittade en lucka mellan benen på Johan Mattsson för status quo. Även Rögles Trevor Mingoia fick ett klockrent friläge i den första perioden, men den gången var det Frölundas burväktare Mattsson som vann kampen. Perioden var underhållande och jämn och slutade på ett lika.

– Grym passning av Widing, det är en skicklig spelare! berömde Rögles målskytt Daniel Zaar sin kedjekompis efter första perioden.

Den andra perioden blev ett riktigt målfyrverkeri. Målshowen inleddes med att bortalaget Frölunda återtog ledningen. Formstarke Mats Rosseli Olsen passade ut pucken till vänster där Rhett Rakhshani, från nästan ingen vinkel, skickade in pucken i mål bakom Justin Pogge. Men precis som i den första perioden kvitterade Rögle direkt. Taylor Matson bröt pucken i egen zon så att Rögle kunde komma tre mot en och så flippade han över den till Matt Carey som bombade in 2-2 otagbart för Johan Mattsson. Rögle fullbordade vändningen kort senare till publikens jubel. Succévärvningen Kodie Curran dribblade sig in i zon och visade prov på grym split vision när han släppte ut pucken till Taylor Matson som fick öppet mål och kunde peta in 3-2. Frölundas replik kom i powerplay efter 06.20 av andra perioden. Ponthus Westerholm hittade Simon Hjalmarsson - som dagen till ära gjorde sin 200:e match för Frölunda - som tryckte in pucken via Pogges arm. Att det var mål fastslogs i efterhand via videobedömning.

– Jag var 95 procent säker på att det var mål. Det kändes som den var inne. Det är bra för självförtroendet, man får lite energi av att göra mål, sa 3-3-skytten Hjalmarsson till C More i periodpausen.

"Den här matchen hade väl det mesta?"

Den tredje perioden började som de två tidigare. Frölunda tog ledningen tidigt. Mats Rosseli Olsen tog fram pucken från bakom förlängd mållinje och fick från nära håll slå in pucken mellan benen på Pogge. Men för tredje gången i matchen svarade Rögle blixtsnabbt. Blott 16 sekunder efter 3-4 kvitterade Linus Sandin till 4-4 när han blev helt ren i slottet och prickade in ett dragskott i krysset. I ett powerplay kom matchens nionde mål och Rögles andra raka. Kodie Curran sköt ett skott från höger som Mattsson lämnade retur på, där dök Simon Ryfors upp och sköt ett skott som gick i mål via den felplacerade Mattsson. Det var - så klart - inte klart där. Mindre än två minuter senare kvitterade Frölunda till 5-5 när Ponthus Westerholm påpassligt tog sig in framför mål och hittade samma lucka mellan benen på Pogge som Rosseli Olsen innan honom. Och varför sluta där? Med ungefär halva tredje perioden kvar att spela hittade Pathrik Westerholm fram med en delikat passning som skar genom centrallinjen till Chay Genoway som direktsköt 5-6. Resten av perioden var en kavalkad av målchanser, men det var bara födelsedagsbarnet Joel Lundqvist - grattis! - som hittade nätet. Efter en lång period utan mål satte han avgörande 7-5 i tom kasse och såg till att hans Frölunda vann en av de galnaste SHL-matcherna på länge.

– Den här matchen hade väl det mesta? Det fanns allt, bra mål, fula mål, kamp. Det viktiga var att vi vann, då får vi bjuda på att det nästan blev för många, summerade en glad Joel Lundqvist efter slutsignalen.