• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Mora
MIK

Målfest i Skåne - Malmö mosade Mora

5 mars 2019 21:35
#MIFMIK

En stark Malmöavslutning på den inledande perioden bäddade för en riktigt målfest i Skåne på tisdagsaftonen. Hemmalaget gasade ifrån och körde över gästande Mora i en match där Konstantin Komarek noterades för hela fyra målgivande passningar.


Efter en mållös knapp förstakvart i Malmö Arena skulle hemmalaget få en riktig drömavslutning på perioden mot Mora på tisdagskvällen. Max Görtz dunkade in den första fullträffen i spel fem mot fyra och inom mindre än fyra minuter hade laget gått upp till 3-0 - efter att Pontus Netterberg och Axel Wemmenborn skrivit in sig i målprotokollet. Detta var bara starten på en riktig islossning för rödhökarna.

– Vi spelar ganska bra och aggressivt, vilket gör att vi får utdelning där på slutet. Nu ska vi fortsätta och gå för fyran - men vi har inte vunnit någonting än. Mycket kan fortfarande hända, summerade Malmös 3-0-skytt Wemmenborn i C More i pausen.

Stannade vid sju

Mora kom ut piggare i den andra och fick också utdelning drygt fyra minuter in i mittenakten. Michael Keränen styrde in 3-1 bakom Oscar Alsenfelt - men efter det skulle Malmö bygga på sin ledning ytterligare. Christoffer Forsberg forcerade in 4-1 efter att ha tagit köksvägen och med knappt en och en halv minut från slutet styrde Frederik Storm in femman bakom en chanslös Christian Engstrand.

– De spelar bra och solitt och får ner puckarna djupt ner bakom våra backar. Vi måste steppa upp, spela mer fysiskt och få fler skott på mål helt enkelt, sade Moras Andrew Rowe till C More i pausen.

Tidigt i den tredje gick hemmalaget, i form av två powerplayspel, upp till hela 7-1. Först gjorde Emil Sylvegård en kopia på 5-1-målet när han styrde in Anton Öhmans skott - och knappt fem och en halv minut in kunde Marcus Björk göra sitt första mål i Malmödressen, med ett dragskott som satt strax ovanför Engstrands benskydd. Den sprudlande målskörden stannade vid sju för hemmalaget i en match där Konstantin Komarek gjorde fyra målgivande passningar.

Se highlights från matchen här.