Örebros slutspelsjakt går vidare

5 mars 2019 21:45
Örebro vann med 5-3 borta mot Timrå och slutspelsdrömmen lever i Närke
#TIKOHK

Örebro tog tre tunga poäng i slutspelsjakten när man höll undan för ett hårt kämpande Timrå. Segersiffrorna skrevs till slut till 5-3 för Närke-laget.

Gästande Örebro var i störst behov av poängen i rådande tabelläge och man tog också tag i taktpinnen inledningsvis men en storspelande Vktor Brattström såg inledningsvis skotten. Och när han inte gjorde det räddade han dem ändå. Istället kunde Timrå ta ledningen när Henrik Törnqvist, i powerplay, fann Vilmos Gallo ståendes i Jhonas Enroths högra tekningscirkel. Gallo fick på ett skoningslöst direktskott som borrade sig in över Enroths plockhandske i bortre hörnet och hemmalaget var i ledning efter knappt 14 minuters spel. Därefter skruvade Örebro upp tempot och till slut fick Brattström kapitulera på ett skott från Christopher Mastomäki i spel sex-mot-fem under en avvaktande utvisning och 1-1 stod sig perioden ut. En period där Örebro vann skotten med hela 19-5.

– De spelar mycket man-mot-man och då är det rätt skönt att vara ute i hörnet. Men vi måste sluta vara sköna och gå på mål, sa Mastomäki till C More i paus.

Explosiv mittperiod

Hemmalaget höjde tempot i en mittperiod som var mållös i knappt tolv minuter men sedan hände - allt. Linus Arnesson gav Örebro ledningen efter 11:54 men kvitteringen dröjde bara tio sekunder och den kom genom Ludvig Rensfeldt. Den intensiva minuten var dock inte över och med 12:38 på klockan hade gästerna ånyo tagit ledningen. Tylor Spink petade in pucken från nära håll på passning från bakom den förlängda mållinjen från Viktor Lodin.

– Vi är lite slarviga. Skönt att göra mål men sen kvitterar de snabbt. Vi släpper till litje för många tre-mot-tvåor och det gäller att hållla emot. De är bra hemma, sa Linus Arnesson i Örebro till C More i paus.

I hemmalaget fanns skäl till självanalys: – Anfallsspelet är bättre än i första men de får lite för enkla mål. Vi måste fortsätta att ligga på dem och vara i deras zon, sa Ludvig Rensfeldt.

Ny trepoängare till Närke

Glenn Gustafsson lyfte in 1-3 med drygt sju minuter på klockan och i ungefär två minuter kunde publiken fundera över om Timrå hade gett upp. Sedan reducerade Ludvig Rensfeldt med sitt andra mål för aftonen. Men trots en bra forcering från hemmalaget kom man inte närmare och istället kunde Anton Hedman skicka in Örebros femte mål för aftonen i tom bur med sju sekunder kvar att spela, men det var inte helt utan självkritik som Örebro tog tre poäng:

– Vi tappar lite tålamod och hamnar i deras spel. Vi blir lite för sugna och är inte så tighta bakåt, sa Glenn Gustafsson till C More.

I och med att både Brynäs och Linköping föll under kvällen är nu Örero på samma poäng som dessa lag: 65. Linköping är tia, Örebro elva och Brynäs finns på tolfte plats.