Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Linköping
LHC

Stabilt Frölunda förlängde segerraden i Scandinavium

5 mars 2019 21:25
#FHCLHC

Frölunda fortsätter att trivas i sin hemmaborg. På tisdagsaftonen kunde göteborgarna inkassera sin sjunde raka viktoria i Scandinavium efter en stabil insats där gästande Linköping besegrades med 3-1.


Hemmastarka Frölunda tog kommandot i Scandinavium när ett formsvagt Linköping var på besök under tisdagskvällen. Västgötarna kontrollerade stora delar av tillställningen mot ett Linköpings, vars försvar inte lät sitt motstånd till några alltför stora chanser - men ett pucktapp i egen zon skulle bli förödande. Ryan Lasch snappade åt sig trissan från Fredrik Karlström i slottet, innan han med en elegant backhand hittade fram till Samuel Fagemo. Den unge forwarden gjorde inga misstag när han tryckte in 1-0 bakom Jonas Gustavsson - ett mål som höll i sig perioden ut.

I mittperioden kom Linköping ut som ett nytt lag. Östgötarna rade upp möjligheter mot Johan Mattsson - bland annat fick Karlström möjlighet till revansch när han blev fri mot mot motståndarkeepern som dock stod ivägen.

Trots den fina starten från bortalaget skulle Frölunda bygga på sin ledning. Mats Rosseli Olsen styrde in Chay Genoways avslut från nära håll och kort därpå var det Simon Hjalmarsson som snärtade in trean efter en elegant omställning.

– Vi startar inte alls bra. Vi kommer in lite för bekväma i perioden och de startar lite bättre. Men efter sju-åtta minuter tar vi tag i det, kommer ur egen zon snabbare och kan på så sätt få längre anfall. På sättet kan vi få in några mål också, summerade Frölundas Hjalmarsson till C More.

"Ta med oss de bra sakerna"

I den tredje var det återigen Linköping som var det något piggare laget framåt - och skulle till slut också få utdelning. Efter en rörig situation kunde till slut poängkungen Derek Roy hänga in reduceringen som gav hopp för östgötarna, som dock inte skulle komma närmare. Frölunda agerade solitt, höll undan och byggde vidare på sin stabila segerrad på hemmais.

– Vi gör det jättebra i de första 20. Sen tycker jag att vi går ner oss i den andra, men kan ändå vinna den här matchen då vi överlag är väldigt stabila, sade Frölundas Röger Rönnberg i C More efter slutsignalen.

För Linköpings del ser det tuffare ut - men trots förlusten är lagets kvar på en tiondeplats i SHL-tabellen.

– Det är en för tam förstaperiod. Jag tycker att vi kaxar upp oss i första delen av den andra och vi borde ha fått in ett mål där för att ha något att gå på. Vi måste ta med oss de sakerna som är bra i den här matchen. Vi försöker ändå att hitta en väg att komma ikapp - samtidigt som vi möter ett väldigt starkt motstånd. Det är något jag inte vill ta ifrån dem, summeraade i sin tur Linköpingstränaren Tommy Jonsson.

Se highlights från matchen här.