• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

Brynäs bröt trenden - Kellman hjälte i comebacken

7 mars 2019 22:40
Joel Kellman, här i Brynäs svarta hemmaställ, skriker ut sin glädje efter sitt gjorda mål.
#BIFMIF

Sex raka förluster fick vara nog. I Gavlerinken Arena reste sig Brynäs, anfört av en comebackande målskytt. Joel Kellman slog till i återkomsten mot Malmö och förde Brynäs ett stort steg närmare slutspel.


Formsvaga Brynäs var i behov av en vändpunkt. Kanske kom den hemma mot Malmö, där det inte dröjde länge innan Gävlepubliken fick chansen att jubla. I spel fem mot fyra kunde lagkapten Jacob Blomqvist med 6.50 på klockan prickskjuta 1-0 till Brynäs, som inledde urstarkt. Oscar Alsenfelt levererade ett flertal räddningar i Malmömålet udner en första period där gästerna hade svårt att spelmässigt hitta rätt.

Mittenakten började även den tungt för Malmö, men desto bättre i Brynäslägret. Simon Bertilsson åkte tidigt ikapp en puck ute vid sargkanten och skickade längs den förlängda mållinjen iväg ett avslut som överraskade Alsenfelt till 2-0. Målvakten tog revansch en stund senare genom en fin parad på Ryan Gundersons öppna skottläge. Malmö fick även kontakt, sedan Frederik Storm utnyttjat ett starkt powerplayspel och slagit dit en retur i nät.

Tillbaka på slutspelsplats - tre matcher återstår

Storms reducering innebar mål för dansken för fjärde matchen i följd och kom med 15.42 spelat. Tre minuter senare hade Brynäs replikerat två gånger om - och gått ifrån med 4-1 på resulttavlan. Målskyttar var den comebackande stjärnan Joel Kellman, fint assisterade av Nicklas Danielsson som senare följde upp med att stänka dit fyran.

Med en trygg tremålsledning gick sedan Brynäs ut till slutperioden och hamnade i rejäl brygga. Christoffer Forsberg vinklade först dit 4-2 för Malmö och med kvarten spelad slog Storm till med nästa reducering, ett powerplaymål som innebar uddamålsmarginal. Brynäs fick därifrån kriga för att freda sitt mål - något som laget lyckades med. Den långa förlustsviten fick därmed ett slut och Gävlelaget är tillbaka på slutspelsplats.

– Det känns bra att vi kunde knyta ihop det. Vi har en sämre historia på slutet som vi ville bryta, skönt att få det gjort, sa en lättad Johan Alcén till C More.

Se highlights från matchen här!