Örebros nummer 51 Kristian Näkyvä, med ryggen vänd mot kameran, i duell med en vitklädd Färjestadsspelare.
#ÖREFBK

Färjestad trivs mot Örebro och satte stopp för motståndets framfart i Behrn Arena. Jesse Virtanen öppnade målskyttet och Markus Svensson stängde igen bakåt, när Färjestad landade säsongens fjärde vinst mot Närkelaget.

Stärkta av sju raka hemmavinster gick Örebro in i Behrn Arena för att mäta krafterna med formtoppade Färjestad. I potten låg en potentiell slutspelsplats, då Närkelaget inför spelkvällen låg på samma poäng som både Brynäs och Linköping. Tidigt stod det dock klart att det var gästerna från Värmland som var det drivande laget. Färjestad kom ut piggt och Jonas Enroth tvingades tidigt att agera mellan hemmastolparna.

Örebro å sin sida hade svårt att komma till i offensiven och när Kristian Näkyvä visades ut med 14 minuter spelat fick Färjestad utdelning. Michael Lindqvist lade upp för Jesse Virtanen, som med ett mäktigt slagskott sköt 0-1 bakom Enroth. Med mittenakten bara ett par minuter gammal kom även nästa nätrassel. Oskar Steen snodde åt sig pucken vid offensiv blålinje, avancerade snabbt och dubblade Färjestads ledning med ett skott rakt i krysset.

Bröt Örebros långa hemmarad: "Starkt av oss"

Till skillnad från den första perioden speglade inte målet matchbilden. Örebro spelade piggt och beslutsamt under långa stunder av andra, radade upp avslutslägen och hade en fin dubbelchans i slutskedet som Markus Svensson stoppade. Trots hela 19 skott på mål i perioden lämnade hemmaspelarna isen i fortsatt 0-2-underläge.

Glenn Gustafsson ville dock annat och med 1.02 på matchuret i tredje forcerade forwarden in reduceringen efter genialiskt förarbete från Näkyvä. Målet blev den perfekta starten på perioden för Örebro, som vällde framåt i sina attacker och kom nära en utjämning. Allra närmast var Christoffer Mastomäki, men Svensson stängde igen. Istället punkterade först Michael Lindqvist och sedan Gustav Rydahl matchen i slutminuterna till 1-4 och Färjestad tog säsongens fjärde seger över Örebro.

– Starkt av oss! Vi spelar ett bra försvarsspel hela matchen igenom, är noggranna och vårdar puck. Jätteskönt att vi kan ta tre poäng idag mot ett bra Örebro, summerade målvakten Markus Svensson i intervju med C More.