Brithén tillbaka med besked - Rögle klättrar

7 mars 2019 22:00
Närbild på Rögles Ted Brithén som tackar publiken och knackar klubban mot sin ena handske.
#RBKDIF

Fem missade matcher - men på torsdagen var Ted Brithén tillbaka i spel. Centern satte avtryck direkt, gjorde ett mål och spelade fram till två i den första perioden och såg till att Rögle besegrade Djurgården på hemmais.

Rögle svarade för en ordentlig rivstart i hemmaborgen. Innan ens minuten var spelad hade Daniel Zaar satt upp laget i ledning, framspelad av en comebackande Ted Brithén som även skulle ha ett finger med i fortsättningen av matchupptakten. Repliken från Djurgården lät dock inte vänta på sig och bara en minut senare var det kvitterat. Jesper Pettersson fick tid och utrymme, tittade upp och serverade Emil Bemström öppet nät.

Målfesten i inledningen ledde till en öppet matchbild som svängde åt båda håll. Marcus Davidsson fick en jättechans mitt i slottet för Djurgården, samtidigt som Érik Gélinas prickade ribban för Rögle. Det var också hemmalaget som skulle få fortsatt utdelning. I numerärt överläge forcerade först Brithén in en retur till ny Rögleledning, innan Zaar strax innan vilan bombade in 3-1 i ytterligare ett powerplay. Framspelningen stod Brithén för.

Abbott: "En stor vinst för laget"

Den intensiva matchbilden höll i sig till mittenakten, men de stora chanserna lös däremot med sin frånvaro. Strax innan matchen nådde sin mittpunkt blixtrade dock Rögle till och ännu en gång var det lagets numerära överläge som levererade. Linus Sandin och Kodie Curran glömdes fullständigt bort framför mål och backen Curran var sist på pucken till 4-1. Daniel Brodin ordnade kontakt för Djurgården något senare, en reducering som kom till efter ett genombrott längs med kanten.

Gästerna från Stockholm skulle även äta sig ännu närmare i början av tredje, när Emil Bemström blev tvåmålsskytt från nära håll. Niclas Bergfors hade därefter ett par gyllene lägen som Justin Pogge stoppade från att gå in till kvittering. Rögle höll trots stundtals tung press undan och i slutminuten åkte Linus Sandin in 5-3, ett mål som säkerställde vinsten. Trepoängaren lyfte Ängeholmslaget förbi HV71 och upp till åttonde plats i tabellen.

– Det här var en stor vinst för laget. Killarna var redo att kämpa för varandra. Det är små marginaler, vi tog ledningen och höll det hela vägen. Jag är väldigt stolt över grabbarna, berömde tränaren Cam Abbott sitt Rögle i C More.