Hemma
HV71
HV71
Borta
Frölunda
FHC

HV71 bröt förlustsviten - med besked

8 mars 2019 21:30
HV71 vann stort mot Frölunda - slutsiffrorna skrevs till slut till 6-1
#HV71FHC

Efter åtta förluster på de nio senaste matcherna var HV71 ute efter en seger. Och den kom med besked. Jönköpingslaget tog ledningen redan efter 18 sekunder mot Frölunda och i den tredje sprang man iväg med fyra mål och vann klart med 6-1.


18 sekunder. Så lång tid behövde Martin Thörnberg på sig för att ge HV71 ledningen under fredagen. Thörnberg, som missat stora delar av säsongen på grund av skada, klippte till direkt på en liggande puck efter en tilltrasslad situation och skickade in en missil i Frölunda-målvakten Johan Gustafssons högra kryss. HV71 höll farten uppe under de inledande minuterna men gästerna jobbade sig därefter tillbaka in i matchen och tog successivt över. Frölunda skapade en hel del chanser och vann till slut skotten i den första perioden med klara 14-4, och när inte Felix Sandström stod i vägen gjorde stolpen det. Närmast kom Samuel Fagemo med en klockren träff i virket efter halva perioden.

– Det är väl rätt så bra. Vi ska köra på och skapa lite fler chanser. Vi har bra lägen och det är bara att köra på. Det var stolpe ut den här perioden och det är bara att hoppas på stolpe in i nästa, sa Fagemo i paus till C More.

HV71 i ledningen men det fanns utrymme för förbättring:

– Det är intensivt. Jag tycker att Frölunda spelar bra. De åker skridskor och vi står mest stilla och tittar på., Det är alldeles för passivt, sa målskytten Thörnberg.

Samma tempo - men jämnare

Den andra perioden började på samma sätt som den första. Den här gången tog det 1:22 minuter innan en puck hade gått i mål, men likt inledningsperioden var det HV71 som gjorde det. Denna gång genom Oscar Sundh som skickade in ett direktskott på Robin Figrens passning efter ett bra anfall av hemmalaget. Och likt den första perioden jobbade gästerna sig tillbaka och till slut fick man utdelning när Patrik Carlsson petade in en puck som efter videobedömning godkändes.

– Jag var hyfsat säker på att pucken var inne men man vågar inte alltid lita på magkänsla. Vi spelar ganska bra i första men sen är det lite mer HV71 i andra, sa han till C More i paus.

Dubbla dubbelsalvor sänkte Frölunda

Den tredje perioden inleddes lite trevande men fick lite fart efter att Ryan Lasch fått ett drömläge efter knappt fem minuters spel. Patrik Carlsson serverade honom på bortre stolpen men trots oceaner av tid skickade Lasch pucken utanför. Nämnas bör också att Felix Sandström hann över och täckte första stolpen då Lasch dröjde med skottet. Och målen kom - men det var HV71 som gjorde dem. EFter 7:28 tryckte Robin Figren in 3-1 från nära håll på en fin passning från Johan Johnsson och bara 17 sekunder senare styrde Markus Ljungh in fyran. Det gjorde att Frölunda bytte målvakt. Johan Gustafsson lämnade över sysslan till Johan Mattsson men det hjälpte inte. Frölunda skapade chanser men det var HV71 som skulle göra övriga mål också.

Med ungefär 1:20 minuter kvar att spela jagade Mattias Tedenby ifatt rensning och vann kampen mot Mattsson och serverade Johan Johnsson öppet mål till 5-1. Bara tolv sekunder senare betalade Johnsson tillbaka när han serverade Tedenby till 6-1 som också blev slutresultatet, vilket gör att Frölundas Ryan Lasch gick poänglös för första gången på elva matcher.

– Det har varit lite tungt på slutet så det var en skön seger idag. Jag tycker inte att vi gör en bra förstaperiod. Vi gör en bättre andraperiod och den tredje...det är som det är. Det är två mål tätt inpå varandra som gör att Frölunda tappar lite, sa HV71's Markus Ljungh till C More.

I Frölunda blickade man mest framåt:

– Vi har inte koncentrationen för att vinna idag. Vi har oerhört många felpass som gynnar HV71 och i spelet utan puck är vi vimsiga i egen zon. Det bästa man kan få är chansen till en snabb revansch, säger Roger Rönnberg i Frölunda till C More.

Och det får han. Nedsläpp i returmötet sker 15:15 imorgon.

Highlights från matchen kan du se här