Tre Röglemål i mittenakten säkrade segern

9 mars 2019 20:28
Justin Pogge stoppade 37 skott och åker av isen som en vinnare.
#BIFRBK

Brynäs hade chansen att skapa avstånd till de jagande lagen i tabellen och kom till flera vassa lägen under hela matchen. Men ett effektivt powerplayspel och en lysande målvaktsinsats gjorde att Rögle tog hem tre poäng och en garanterad slutspelsplats.

I en blixtrande inledning på matchen tog Brynäs kommandot och matade skott på Justin Pogge, men Röglekeepern stod länge pall för trycket. Trots att tempot sakta sjönk efter halva perioden så skulle hemmapubliken få jubla med 1:15 kvar, när Niclas Andersén kunde smyga in i slottet och få pucken serverad på silverfat av Joel Kellman. Brynäs fick därmed utdelning för sin pigga start och kunde ta med sig en rättvis ledning in i omklädningsrummet.

– Rolig period. Vi skapar chanser och fler mål kommer att komma om vi bara fortsätter att skapa, löd Anderséns periodssummering.

Rögles powerplay vände matchen

Den andra perioden bjöd på två utvisningar vardera för lagen. Medan Brynäs spelade bra men inte fick in pucken bakom en briljant Pogge, så var gästerna hundraprocentiga. Först kunde Daniel Zaar bomba in kvitteringen och fem minuter senare tog Mattias Sjögren vara på en sargretur och lade in ledningspucken i öppen bur. När Brynäs fick ett nytt numerärt överläge i slutet av perioden så var det riktigt nära en kvittering, men Pogge stod fortsatt på huvudet. Istället kunde gästerna - direkt efter utvisningen - utöka sin ledning när Daniel Bertov skickade in ett rappt handledsskott.

Mattias Sjögren var nöjd när han ombads kommentera lagets powerplayform i pausintervjun.

– Vi behöver de här målen, speciellt i de här tajta matcherna. När målen trillar in så lossnar mycket, vilket är nyckeln. Nu ska vi gå på och göra nästa mål.

Pogge fortsatte att storspela

Hemmalaget fick inleda slutperioden med ett långt powerplay och fortsatte att skapa vassa chanser. De ledde skotten med 11-3 efter 16 minuters spel, men Justin Pogge lät sig inte besegras och stoppade såväl stenhårda slagskott som farliga frilägen. Trots en frenetisk jakt lyckades inte Brynäs få till några fler mål och missade därmed chansen att skapa andrum till de jagande lagen bakom i tabellen. Rögle kunde istället göra 1-4 i öppen bur och lyckades därmed, tack vare ett effektivt powerplay och en storspelande målvakt, ta hem tre poäng och säkra en plats i slutspelet.

Daniel Bertov var riktigt nöjd med både avancemanget och insatsen efteråt.

– Vårt powerplay tar oss tillbaka i matchen och vi gör en bra andra- och tredjeperiod. Det är ren och skär glädje att det är klart. Jag tror det var 25 år sedan vi var i slutspel senast, så det här förtjänar fansen.