Hemma
Frölunda
FHC
Borta
HV71
HV71

Omvänt resultat i returmötet - Frölunda knockade HV71

9 mars 2019 18:10
#FHCHV71

Frölunda fick under lördagseftermiddagen minst sagt revansch efter storförlusten i Jönköping. I ett kokande Scandinavium i returmötet mot HV71 kunde göteborgarna till slut vinna med exakt samma tennissiffror som smålänningarna - och därmed plocka sin sjunde raka seger på hemmais.


I ett stämningsfyllt Scandinavium var det ett revanschladdat Frölunda som inledde bäst i returmötet med HV71. Efter knappa tio minuters spel var bröderna Westerholm i samarbete, när Pathrik vann pucken i offensiv zon och hittade fram till Ponthus, som med ett distinkt avslut hittade målet till 1-0 för hemmalaget.

Perioden präglades därefter mestadels av utvisningar, framförallt från HV-håll, men Frölundas uddamålsledning stod sig in till den första pausvilan.

– Det är en tight period med bra fart och tufft spel - precis som det ska vara. Vi har en hel del revanschlusta i oss idag och jag tycker att vi har höjt vårt spel. Det är en rättvist ledning, sade Frölundas målskytt Ponthus Westerholm till C More i pausen.

I mittenakten skulle Frölunda gasa ifrån - och det bland annat med hjälp av sitt sylvassa powerplay. Till 2-0 serverade Ryan Lasch med en delikant passning fram till Simon Hjalmarsson och kort därefter satt trean i nät när Lasch återigen stod för assisten fram till Patrik Carlsson i slottet.

När gästerna fick chansen att komma tillbaka i ett powerplay skulle istället 4-0 komma för hemmalaget. Joel Mustonen hittade med en fin diagonal passning fram till Patrik Carlsson, som gjorde sitt andra genom att hitta luckan mellan benen på Jonas Gunnarsson.

HV71 fick kontakt

– Det känns som att vi tappar konceptet lite och faller i fel fokus. Klart man blir frustrerad när man inte får spelet att lossna, sade en besviken Martin Thörnberg i C More.

HV71 gick in i den tredje perioden starkt. Smålänningarna satte god press i Frölundazonen och fick till slut också utdelning, när Martin Thörnberg från bakom förlängd mållinje serverade Markus Ljungh som bakom en överspelad Johan Mattsson kunde sätta reduceringen.

Men närmare än så kom inte gästerna. Frölunda klarade bortalagets stundtala press och fick istället in 5-1 i tom kasse - innan Rhett Rakhshani i spel fem mot fyra tryckte in sexan. Frölunda vann därmed med samma siffror som HV71 under gårdagen och plockade också sin sjunde raka seger på hemmais.

– Det var en härlig inramning och vi får en skön revansch från gårdagen. Vi är lite effektivare och rejälare idag jämfört med igår. Det var slutspelkaraktär, vilket det brukar bli när vi möter HV, och det var väldigt roligt, sade tvåsmålsskytten Patrik Carlsson till C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.