Timrå tog sällsynt seger

9 mars 2019 20:23
Timrås målvakt sträcker armarna i luften och jublar efter segern mot Malmö
#TIKMIF

Redan avsågade Timrå var på jakt efter formen inför den stundande kvalserien längre fram i vår. Kvällens motståndare Malmö var å sin sida ute efter att kliva upp på den sjätte platsen i tabellen som innebär direktplats till kvartsfinalen. Det var länge en jämn och tight match där Timrå till slut avgick med segern efter Anton Wedins avgörande 2-1-mål och Victor Brattströms fina målvaktsspel.

Trots tabelläget var det hemmalaget Timrå som kom ut med mest energi på lördagskvällen. Laget fick också tidig utdelning när poängstarke backen Johannes Kinnvall skickade in ett skott från långt håll som gick in i krysset bakom en skymd Oscar Alsenfelt i Malmös mål. Efter det målet tog bortalaget över taktpinnen och skapade flera chanser, där Konstantin Komareks direktskott i powerplay var allra vassast. Men Timrås målvakt Victor Brattström, som utgick senast med befarad hjärnskakning, kom upp stort och gjorde en jätteräddning på Komareks skott. Spelet jämnades återigen ut efter det och närmast att hitta nätet under resterande del av perioden var Timrås Sebastian Collberg vars snabba dragskott direkt efter vunnen tekning i offensiv zon tog i utsidan av stolpen.

– Självklart skönt att vi kunde ta ledningen, det är viktigt för oss och det ska vi bygga vidare. Jag försöker vara mer offensiv, ta mer skott och det har lönat sig den här säsongen, sa periodens ende målskytt Johannes Kinnvall.

Men ledningen stod sig inte länge när spelet väl kommit igång i den andra perioden. Timrå fick ett tidigt powerplay, men det var Malmö som gjorde mål direkt efter att man blivit fulltaliga. Frederik Storm tog pucken runt kassen och med en genial framspelning hittade han Konstantin Komarek på den bortre stolpen som tryckte in 1-1. Det var nästan bara Malmö i den andra perioden, men plötsligt stack Timrå upp och fick ett friläge genom Filip Hållander som hakades och tilldömdes straffslag. Den stora stjärnan Anton Wedin klev fram men hans dragning genomskådades av Oscar Alsenfelt som sträckte ut benskyddet och täppte till nere vid höger stolprot där Wedin försökte lirka in pucken. Trots straffslaget var nog Timrå mest nöjda över att gå in till periodvila med 1-1 på tavlan.

– Jag ville lura honom med en backhand, men han var med där. Jag har fått vila några veckor nu, så man är sugen på att spela. Det är lite klent i egen zon, men annars är det ganska jämnt, sa Anton Wedin i pausen mellan andra och tredje perioden.

Krigarinsatsen gav tre poäng och självförtroende inför kvalet

Timrås tränare Fredrik Andersson sa i pausen inför tredje perioden att hans lag skulle gå ut och våga vinna. Och kanske lyssnade Anton Wedin extra noga, för det var han som gav sitt Timrå ledningen åter när han efter en lång sidledspassning från Alexander Falk satte ett dragskott via Alsenfelts arm och in. Trots att Malmö tryckte på och skapade en del chanser blev Wedins mål matchvinnande i kombination med Victor Brattströms fina målvaktsspel.

– Grymt skönt att få vinna hemma igen inför våra fans. Vi hade bra målvaktsspel, sen spelade vi uppoffrande för varandra, täckte skott och gjorde allt för laget. Det här gav grymt självförtroende inför kvalet! summerade en mycket nöjd Anton Wedin efter matchen.