Linköpings slutspelsdröm lever

12 mars 2019 21:40
#LHCBIF

Linköping tog två tunga poäng i jakten på slutspel genom att besegra Brynäs med 3-2 på övertid.

Matchinledningen bjöd på var sin stolpträff - en från gästernas Victor Söderström och en från Jimmy Andersson i hemmalaget. Till slut bröts dödläget när Ryan Gundersons skott touchade på en Linköpingsspelare och gick in via ribban, otagbart för Jonas Gustavsson. Hemmalaget skapade dock en del chanser och fick hjälp av tre powerplay-möjligheter men man lyckades inte spräcka David Rautios nolla.

– Det finns lite att göra därute. Passningsspelet är inte okej. Sen har vi tre powerplay. Och tre powerplay på en period...då borde man göra minst ett mål, sa Linköpings Eddie Larsson till C More.

Snabb vändning i mittperioden

Brynäs inledde mittperioden piggt men Linköpingsförsvaret och Jonas Gustavsson höll gästerna stången. Istället repade Linköping mod och fem sekunder efter halva perioden kom utdelningen. Almen Bibic skickade in en puck från blålinjen som letade sig in bakom David Rautio i mål.

– Jag skjuter och skjuter efter träningarna så nu har jag fått lite betalt. Äntligen, sa en glad Almen Bibic till C More i paus.

Men det var inte över där. Fem minuter senare gav Broc Little hemmalaget ledningen när han dunkade in 2-1 med ett distinkt slagskott, hans 100:e mål i SHL. Brynäs ledde skotten efter två perioder med förkrossande 37-16 men Jonas Gustavsson såg till att Linköping var i ledning.

Rafflande avslut

Slutperioden blev en böljande historia där lagen bytte längre anfall med varandra. Nicklas Danielsson blev gästernas poängräddare när han redan efter 4:37 av perioden vispade in 2-2-pucken via en Linköpingsspelare bakom Gustavsson. Målet blev periodens enda trots totalt 26 skott på mål, 15-11 till gästernas fördel. Brynäs anföll sedan tungt på övertiden vilket gav utrymme för Linköpingskontringar.

Broc Little försökte först, men blev ikappjagad av Brynäsförsvaret och kunde inte få till avslutet. Detsamma gällde Andrew Gordon. Men när Little fick ytterligare en chans gick pucken in. Till slut. Amerikanen lirkade trissan mellan benen på David Rautio och videobedömning visade att den med i princip minsta möjliga marginal var över mållinjen. Slutspelsdrömmen lever för Linköping.

– Vi kämpar för våra liv och nu har vi gett oss själva chansen till slutspel, sa en märkbart lättad segerskytt till C More efter matchen.

Lika lättad var inte Brynästränaren Magnus Sundqvist, vars lag sköt hela 53 skott på mål.

– Jag vet inte vad jag ska säga just nu. Det känns jävligt, sa han till C More.

Nu väntar HV71 på bortaplan för Linköping medan Brynäs tar sig an Frölunda i Göteborg på torsdag.