Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Malmö segrade i Skånederbyt

12 mars 2019 21:34
Max Görtz gjorde sin 100:e SHL-poäng när Malmö vann med 3-0 mot Rögle
#MIFRBK

Täta kamper och bra inramning hade präglat de tidigare tre skånederbyna. Och det fjärde blev inget undantag. Malmö vann till slut över Rögle med 3-0.


Skånederbyt hann bara bli en minut och 20 sekunder gammalt innan Konstantin Komarek bröt in i offensiv zon. Han tappade pucken på en Rögleback men den hamnade hos Max Görtz som skickade in 1-0 bakom Justin Pogge i Röglemålet. Det var Görtz 100:e poäng i SHL.

Därefter spelade gästerna upp sig och båda lagen bjöd på böljande spel och chanser. Men det blev inga fler mål under de första 20 minuterna. Trevor Mingoia fick ett en styrning bortdömd för hög klubba innan Röglebacken Kodie Curran var näste man att komma nära en kvittering. Med en toedrag tog han sig förbi en Malmöförsvarare innan han skickade pucken via Oscar Alsenfelts plockhandske i ribban. Rögle vann skotten med 15-7 i inledningsakten.

– Jag tycker att Rögle kommer lite hårdare än vad vi gör den här perioden. Vi måste spela mer resolut. Vi är lite petiga, analyserade Max Görtz som gjorde sin 100:e SHL-poäng, till C More i paus.

– Man kan inte sätta varje läge. Men vi tar det med oss. Har vi bara bra fart på skridskorna så... sa Leon Bristedt till C More i paus.

Bättre hemmalag i mittperioden

Malmö tog över taktpinnen i mittakten. Rögle drog på sig flertalet utvisningar som gjorde att Malmö kunde parkera i offensiv zon. Hemmalaget vann skotten med förkrossande 21-5.Rögle kämpade sig till ett friläge i spel tre-mot-fem men Simon Ryfors lyckades inte överlista Oscar Alsenfelt. Periodens enda mål gjordes iställe av Marcus Björk och det kom i powerplay.

– Det är skönt att spela. Vi har pratat om att jag ska komma in och skjuta där, sa han om sitt mål till C More i paus.

Böljande spel

En fantastisk match med en fantastisk inramning fick ett tredje mål och det var Malmö som gjorde det. Henrik Hetta bröt sig in från högerkanten och lyfte in 3-0-målet. Rögle kunde inte riktigt resa sig i slutperioden och de försök man gjorde tog Malmömförsvaret effektivt hand om.

– Vi kunde inte komma in i matchen i den tredje. Men nu är det bakom oss och nu får vi blicka mot torsdag. Efter deras första mål spelade vi bra men vi kunde inte få den förbi Alsenfelt, menade en inte alltför nedslagen Cam Abbott till C More.

I Malmö var det också muntert:

– Jag tycker inte alls att vi kom upp i nivå i början. Med mycket powerplay och några psykologiska mål kom vi in i det. Sen stänger vi till det bra i tredje, sa målvakten Oscar Alsenfelt.

Highlights från matchen ser du här