• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Idag 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Hemma
Mora
MIK
Borta
Timrå
TIK

Mora avslutade med seger

14 mars 2019 21:36
#MIKTIK

Mora avslutade årets grundserie på bästa sätt när Timrå besegrades med 5-3. Segerorganisatör blev Mathias Bromé som stod för tre målgivande passningar.


Timrås Christoffer Jansson har spenderat större delen av den här säsongen i HockeyEttan men gjorde SHL-debut under kvällen. Och det blev en debut han sent kommer glömma. Efter knappt sju minuters spel styrde han in en passning från Jeremy Boyce och gorde därmed sitt första SHL-mål. Drygt två minuter senare fick Jeremy Boyce en styrning i mål bortdömd för hög klubba efter videobedömning.

Istället vände Mora på spelet och tryckte in 1-1 genom John Persson, som skickade in sitt tredje mål på lika många matcher.

– Det är alltid kul att göra mål, speciellt nu här i slutet. Men det skulle vara roligare om vi kunde få en vinst här idag, sa han till C More i paus.

En paus han, och Mora, gick till i underläge. För Christoffer Jansson krönte sin första SHL-period genom att göra ytterligare ett mål när han vackert placerade in 1-2 med ett skott i Janne Juvonens högra kryss. En nöjd Jansson menade dock att hans lag kunde bättra sig:

– Vi har lite mer att ge, speciellt i hemgångarna. Vi släpper lite många tre-mot-tvåor. Jag har längtat länge efter första SHL-målet. Det var härligt att trycka dit den, sa han i paus.

Bättre Moraspel gav resultat

Moratränaren Mats Lusth ville se ett tätare hemmalag i mittperioden:

– Vi måste ligga tätare på dem i vår zon. Vi skapar lägen men vi måste trycka dit dem högt, menade han i intervju med C More inför mittakten. Och han fick som han ville.

Mora öste på från nedsläpp och pressade tillbaka Timrå hårt. Hemmalaget vann skotten i mittperioden med hela 15-2 och vore det inte för en storspelande Niklas Svedberg hade det varit betydligt värre. Men Mora fick in en kvittering genom Marek Daloga, vackert framspelad av Mathias Bromé vars crosspassning gick rakt igenom Timrås slott och gav Daloga helt öppet mål.

– Vi skulle kanske göra lite mer mål, men överlag gör vi en bra period. Den första passningen är inte så svår. Den hade nog min pappa satt. Den andra är lite svårare men det är skönt att se att den går in. Kul att Marek får göra det också, han blir så glad, sa Mathias Bromé till C More i paus.

Händelserik slutperiod

– Vi försvarar oss inte tillräckligt i mittzon. Vi ligger lite för långt ifrån i försvarsspelet, sa Timrås tränare Fredrik Andersson.

Den tredje perioden bjöd på böljande spel och några mål. Två och en halv minut in i perioden gjorde Michael Haga 3-2 - framspelad av Mathias Bromé. Knappt sju minuter in i perioden fick Adam Masuhr pucken serverad från Andrew Rowe. Med ett hårt direktskott skickade backen in 4-2. Gästerna gav dock inte upp och reduceringen kom genom Vilmos Gallo med drygt tre minuter kvar att spela. Gallo styrde fint in Rickard Palmbergs distansskott.

Christoffer Jansson kunde ha blivit hat trick-skytt i slutet av matchen men videobedömning visade att pucken inte var över linjen när gästerna hade tagit ut målvakten. Istället blev det Mora som gjorde 5-3 i tom bur, vilket blev matchens slutresultat.

– Jag tycker inte alls att det är godkänt idag. Svedberg står på huvudet men det är inte 60 bra minuter från vår sida. Vi vill slipa på formen. Vi har viktiga matcher framför oss, säger Hampus Larsson i TImrå till C More.

Mora avslutade grundserien på bästa sätt, således, och går in i kvalet med en seger i ryggen:

– Det är alltid skönt att avsluta grundserien på ett bra sätt. Jag tycker att vi gör en stabil match i 60 minuter. Vi ger bort ett par mål i den första perioden, men sedan kontrollerar vi det, sa Alexander Hilmarsson till C More.

Highlights från matchen kan du se här.