HV71 tog första ronden mot Rögle

16 mars 2019 17:40
Simon ÖNerud och HV71 inledde på bäst sätt
#HV71RBK

I åtta minuter höll Rögle HV71 stången. Sedan blixtrade Jönköpingslaget till med tre snabba mål och efter den knocken reste sig inte gästerna. Segersiffrorna skrevs till slut till 4-1.

Rögle väntade sig en frenetisk offensiv från hemmalaget HV71 och även om den kom höll gästerna Jönköpingslaget stången - i ungefär åtta minuter. Sedan gjorde Simon Önerud 1-0 och därefter tog HV71 över fullständigt. Rögle hölls utan skott på mål i åtta minuter och efter att HV71 parkerat i offensiv zon och hunnit med att byta fyra av fem spelare skickade Didrik Strömberg in en puck från långt håll som letade sig in förbi Justin Pogge - med en assistpoäng till Önerud.

Därefter styrde Önerud in 3-0 på en fin passning från Nils Andersson, men gästerna kom tillbaka och lyckades reducera i en period som blev allt mer fysisk vad den led. Eric Gélinas reducerade med knappt två minuter kvar att spela.

–Jag tycker inte 3-1 speglar perioden. Jag får in två ganska slumpmässiga mål. Vi gör några bra grejer men vi har en del att slipa på, sa HV71's Simon Önerud till C More i paus.

Röglebacken Alen Bibic smällde in i sargen på ett olyckligt sätt efter en duell med Robin Figren i den första perioden: Figren upptäckte direkt att det tog illa och uppmärksammade domarna på detta. Spelet stoppades och Bibic leddes av isen.

HV71 klart bättre i andra

Hemmalaget trummade på i mittperioden. Rögle var visserligen inte helt ofarliga och satte Jonas Gunnarsson på prov vid ett par tillfällen. Men HV71 var lite tyngre och hade de längre anfallen. Det var också de som gjorde den andra periodens enda mål. I en snabb spelvändning drev en pigg Mattias Tedenby upp pucken. Han släppte ut den åt höger till Andreas Thuresson som direkt skickade in pucken i mitten där Anton Bengtsson bara hade att sätta bladet på pucken som gick in högt över Justin Pogges klubbhandske för 4-1.

– Vi är inte riktig rejäla. Det är inte den slutspelshockeyn som vi skulle spela. Det gäller att hjälpa varandra därute. Varför vi inte gör det kan jag inte svara på, sa Rögles Ted Brithén till C More i paus.

Hemmalaget höll undan

– Vi behöver spela med energi. Det är mycket hockey kvar. Nu ska vi göra nästa mål, sa Rögletränaren Cam Abbott till C More inför den tredje perioden.

Hans lag höjde energin en aning och kom in på mål vid ett par tillfällen. De skapade några bra lägen från nära håll. Men HV71 hade egentligen inga större prolem med att hålla gästerna stången även om Jonas Gunnarsson fick ingripa vid ett par tillfällen. Inte minst när Ted Brithén fick ett par bra lägen i powerplay. Forwarden serverades ett gyllene läge av Kodie Curran men fick ingen träff på pucken innan han kort därefter fick på ett bra skott men Gunnarsson kunde stoppa skottet med bröstplattan. Den tredje perioden blev mållös.

– Jag tycker att vi var redo. Men det är svårt att vända ett 3-0-underläge. Vi släppte vårt fokus och spelade inte med tillräckligt stort tålamod, sa Cam Abbott till C More efter matchen.

– Jag tycker att det är en ganska bra match. Det är två lag som vill spela offensivt och vi gör det lite bättre. Nu får vi njuta i en halvtimme, sedan får vi börja blicka mot måndag, sa Simon Önerud.

– Det är först till två vinster, och vi är halvvägs.