Djurgården vände och vann

27 mars 2019 21:40
Djurgården firar framför sin hemmapublik efter segern.
#DIFSKE

Skellefteå förde spelet och hade de flesta chanserna i en het och stundtals ilsken match. Men när Djurgården vände i den första perioden och Reideborn spikade igen i kassen så kunde inte gästerna svara. Inför en euforisk hemmapublik kunde Djurgården därmed ta hem matchen med 3-1 och ta ledningen i matchserien.

Efter några minuters spel tog Skellefteå kommandot med sin aggresiva forecheck och snabba fötter. Det skulle ge utdelning, när Albin Eriksson kom i ett friläge i slutet av ett numerärt överläge. Fint framspelad av Mathis Olimb satte han pucken högt till höger om Adam Reideborn. Målet gav gästerna än mer energi, medan Djurgården tvingades till misstag när Skellefteå trampade på. Västerbottningarna hade bud på mer, men Reideborn stod emot. Istället skulle kvitteringen komma. Mitt i en rejäl press kom hemmalaget till ett anfall, där Dick Axelsson åkte sig fri och kunde stöta in pucken bakom Mantas Armalis. Stärkta av detta bjöd Djurgården på en riktigt vacker spelvändning två och en halv minut senare. Med fart och snabba passningar kom pucken till slut till Niclas Bergfors, som skickade en snabb passning snett in i i slottet. Sebastian Strandberg behöver bara sätta klubban till, och Djurgården hade vänt matchen.

Reideborns räddade Djurgården i andra

Efter ett rejält gurgel i samband med den första periodens avslutning började mittenakten med att tre spelare från varje lag fick starta på botbänken. Detta lugnade ner de extremt heta känslorna något, men spelet var relativt tillknäppt från början. Med tiden kom Skelleftå åter igång med sitt fartfyllda och fysiska spel. Efter 14 minuters spel hade gästerna skjutit 12 skott mot Djurgårdens ett. Den vassaste chanserna hade Petter Granberg på ett direktskott från nära håll, samt ett backhandavslut från Adam Pettersson, men Reideborn var en levande vägg och höll hemmalagets ledning intakt inför den tredje perioden.

– Vi är i egen zon hela perioden, så det är tufft. Nu måste vi tillbaka till vårt raka spel och vara hårdare därute. Vi ska ta tillbaka momentum nu, löd periodanalysen från Djurgårdens Olle Alsing.

Djurgården höll undan

Inledningen av den sista perioden började avvaktande, men med tiden tog Djurgården över med ett betydligt rakare spel än tidigare. Istället för en kvittering var Djurgården istället nära att utöka sin ledning två gånger, men både Axel Jonsson-Fjällby och Emil Bemström träffade ramen. Skellefteå försökte att komma till lägen, men hade förtvivlat svårt att få pucken på mål. När gästerna sedan anföll mer desperat mot slutet kunde istället Djurgården avgöra matchen när Dennis Svensson gjorde sitt första SHL-mål för Djurgården efter att ha avslutat ett två-mot-ettläge i det närmsta krysset. Trots endast 15 skott på mål lyckades hemmalaget därmed vinna matchen med 3-1, mycket tack vare Reideborns fantominsats, och leder nu matchserien med 2-1.

–Vi för spelet i två perioder och gör en bra match, men får inte dit puckarna. Surt att torska den här matchen, sa en besviken Emil Djuse efter matchen.

Desto gladare miner var det i Djurgården.

– Det var en tajt match med två bra lag på isen idag, men vi täpper till bakåt och Adam [Reideborn] var riktigt bra i kassen, konstaterade Dennis Svensson.