Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

HV71 vann på nytt i Karlstad

26 mars 2019 22:13
#FBKHV71

Färjestad var ett av grundseriens starkaste hemmalag. Men av två möjliga försök har nu HV71 tagit två bortasegrar i kvartsfinalen. Detta sedan tisdagens match slutat 3-2 till smålänningarna.


Färjestad inledde matchen starkt och tryckte tillbaka HV71 som stack upp i några kontringar. Hemmalaget fick också matchens första mål när Oskar Steen från bakom gästernas mål serverade en framrusande Alexander Johansson som i sin tur bara behövde trycka till pucken. Det var Johanssons första mål för säsongen. Michael Lindqvist hade sedan ett fräsande avslut från nära håll som Jonas Gunnarsson var på innann den gick i stolpen.

Men HV71 kom in i matchen. Christoffer Törngren kämpade in 1-1 när han efter retur och studs på en Färjestadback fick pucken till sig och rakade in kvitteringen. Dryga minuten senare ringde det igen och det var samma kedja som gjorde det för gästerna. Målskytten Isac Brännström fick pucken till sig på en retur. Han lirkade den runt Markus Svensson och pucken gick via stolpen och Svenssons klubba in i mål. Bortaledning i paus, således.

– Jag tycker att vi öpnar rätt bra. Vi får första målet, men sedan slarvar vi och blir ofokuserade i slutet, sa Alexander Johansson i Färjestad till C More

Kalldusch - sedan tog Färjestad över

– VI måste vara där. Vi får inte slappna av en sekund, sa Johan Pennerbon i Färjestad till C More inför den andra perioden.

Men 31 sekunder var allt gästerna behövde för att göra 1-3 när Christoffer Törngren petade in ett skott i det bortre hörnet. Kvällens tredje mål för kedjan Törngren- David Gustafsson-Isac Brännström och det kunde blivit mer: Knappt sju minuter in i perioden drog David Gustafsson iväg som skjuten ur en kanon på högerkanten i numerärt underläge. Han rundade Färjestadbacken Jesse Virtanen och tog sig in på mål men överlistade inte Markus Svensson.

Färejstad jobbade sig in i perioden efter det och Johan Ryno ledde styrkorna. Hemmalaget anföll på bred front och vann skotten i mittperioden med 15-8. Elva av dessa avslut kom under de sista 13 minuterna. Men man lyckades inte överlista Jonas Gunnarsson.

– Vi jobbar oss in i matchen och har många lägen men trycker inte dit den. Det är klart att vi vill göra mål, men vi har ändå ett bra go, sa Johan Ryno till C More i paus.

Hos gästerna fanns det fog för självkritik, således:

– Vi blir lite avslappnade efter 3-1-målet. De trycker på och de är bra i offensiv zon. Det är att bara gå tillbaka till grunderna, sa David Gustafsson i HV71 till C More.

Sen hemmaforcering - men gästerna höll undan

– Vi ska komma tillbaka till vårt spel. De får komma in för enkelt. I slutet sprätte vi puckarna en del, sa HV71's tränare Stephan Lundh till C More inför den tredje perioden.

Det gjorde man också. Under de första nio minuterna höll man Färjestad borta från egen zon. Istället tryckte gästerna ned hemmalaget och gick på mål själva. Dock utan att få nätkänning. Färjestads första skott på mål i perioden kom efter 9:06 minuter och därefter tog en forcering vid. Den skulle ge en reducering genom Gustav Rydahl - ett mål som godkändes efter videobedömning - med knappt sex minuter kvar. Men närmre än så kom inte hemmalaget och sviten med idel bortasegrar i matchserien håller i sig.

– Vi startar lite tungt med att släppa in ett mål. Men sen får vi lite flyt och får sätta tre kassar. Vi rör på benen allihop och flyttar pucken. Inför den tredje ville vi komma upp på dom och åka med dom. Vi ville ligga nära så de inte fick skölja över oss, sa Isac Brännström i HV71 till C More. Hans kedja låg bakom HV71's samtliga mål den här kvällen.

Färjestads tränare blickade framåt:

– Vi fokuserar på samma saker inför de tre vi spelat. Kanske skruvar vi på någon detalj för att vi ska bli lite bättre, sa Johan Pennerborn till C More.

Highlights från matchen ser du här