Frölunda körde över Malmö

27 mars 2019 21:45
Frölundaspelare firar ett av många mål.
#FHCMIF

Precis som i den senaste matchen i Scandinavium hängde inte Malmö med i den första perioden. Frölunda körde över motståndet från start och ledde med 3-0 efter första 20. Hemmalaget fortsatte sin defilering och krossade till slut Malmö med 7-2, vilket innebär att de återtar ledningen i matchserien.

Historien upprepade sig för Malmö i den första perioden. På det första skottet i matchen gjorde Frölunda 1-0, när Ryan Lasch tryckte sig in i zonen och hittade Simon Hjalmarsson, som avslutade direkt. Hemmalaget fortsatte att forcera framåt, rörde på fötterna och fick spendera långa stunder i Malmös zon. Efter ett offensivt byte som varade nästa två minuter kom till slut 2-0, när Anders Grönlund skickade iväg ett slagskott mellan benen på Lars Volden. Gästerna kändes lamslagna och lyckades inte få iväg ett skott på mål förrän efter närmare 17 minuters spel. Minuten innan hade Frölunda utökat till 3-0, efter en spelvändning där Lasch vände bort två försvarsspelare och severade Grönlund, som satte sin andra kasse i matchen.

– Vi känner att vi hade mer att ta fram från förra matchen och ville komma ut lika starkt som vi gjorde den förra hemmamatchen. Trots att det är tidigt i ronden så känner vi att det är vinna och försvinna i varje match, sa tvåmålsskytten till C More.

Frölunda grusade möjligheten till en Malmövändning

Bortasupportrarna hoppades nog att en vändning var på väg när Marcus Björk skickade in reduceringspucken tidigt i den andra perioden. Dessa drömmar skulle dock krossas direkt av Frölunda, när Chay Genoway skickade in göteborgarnas fjärde mål 27 sekunder senare. När Malmö sedan drog på sig två snabba utvisningar tvingades Lars Volden till några riktigt svettiga räddningar, men efter ett långt anfall kunde han till slut inte stå emot. Ett effektivt klapp-klappspel avslutades med att Simon Hjalmarsson satte sitt andra mål i matchen med ett stenhårt direktskott. En av framspelarna var Ryan Lasch, som därmed gjorde sin fjärde poäng. Spelet blev sedan lite mer avvaktande och Malmö kom till några chanser, men hemmalaget hade kontroll och lämnade isen med en fyramålsledning inför en euforisk publik.

Malmös Emil Sylvegård var tydlig i sin analys av de två inledande perioderna.

– Det är för dåligt. Första perioden är under all kritik, där ingen vill vara med. Den här perioden vet jag inte om den är bättre. Vi ser rädda ut. Vi måste skicka någon sorts signal nu, det får inte se ut såhär, konstaterade han.

Nio mål i matchen

Signalen uteblev dock. Nästan tre minuter in i den tredje perioden kom istället 6-1, när Joel Lundqvist kom direkt från utvisningsbåset och avslutade sitt friläge med att lägga pucken mellan benen på Volden. Detta var för övrigt det 200:e målet från Frölundas lagkapten, som dock fick matchstraff efter en tackling mot Jens Olsson direkt efter. Men ingenting gick Malmös väg den här matchen. Istället för en reducering kunde istället Frölunda utöka på nytt genom Patrik Carlsson. Malmö fick sedan in ett tröstmål i en spelmässigt avslagen period, där Frölunda spelade av matchen. Publiken i Scandinavium fick därmed jubla åt sju hemmamål när Frölunda krossade Malmö och tog ledningen med 2-1 i matchserien.

Trots resultatet pratade Sebastian Stålberg om att inte sväva iväg.

– Det är bara att glömma det här och gå in stenhårt i nästa match. Vi har ett bra lag och bra spelare, nu gäller det bara att fortsätta såhär, sade han bestämt.