Frölunda siktar på ny rivstart i Scandinavium

27 mars 2019 11:30
#FHCMIF

• Frölunda återvänder till sin hemmaborg Scandinavium med starka siffror att blicka tillbaka på. Göteborgarna har nämligen vunnit sina nio senaste hemmamatcher. Senast laget tog emot Malmö bjöds det på en riktig rivstart, då Frölunda rakade in fyra mål i den första perioden.
  • Nere i Malmö senast gjorde Joel Lundqvist ett mål och en assist. Totalt har lagkaptenen gjort fyra poäng på de tre senaste matcherna.
  • Unge Samuel Fagemo har noterats för sex poäng (4+2) mot Malmö Redhawks den här säsongen. Samma sak gäller Simon Hjalmarsson, som noterats för ett mål och fem målgivande passningar mot Skånelaget.
  • Frölunda har på åtta tillfällen ännu inte släppt in ett mål i numerärt underläge.

• Malmö gick upp till 2-0 innan Frölunda kunde komma tillbaka nere i Skåne senast. Hemmalaget skulle dock gå segrande ur striden och kunde i den tredje perioden plocka segern efter ett mål av lagkaptenen Fredrik Händemark.
  • Just Händemark noterades utöver målet även för en målgivande passning och är den ende spelare i Malmö som har gjort mer än en poäng.
  • Backen Tobias Ekberg återfanns i poängprotokollet senast och har på de fyra senaste matcherna noterats för tre målgivande passningar.