Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Trenden intakt - Färjestad bortaslog HV71

28 mars 2019 21:45
#HV71FBK

För fjärde matchen i följd var det bortalaget som stod som segrare i matchserien mellan HV71 och Färjestad. I Kinnarps Arena på torsdagskvällen öppnade hemmalaget bäst, men Färjestad kom tillbaka och kunde i mittenakten vända och sedan hölla undan till seger.


Det var en händelserik förstaakt publiken i Kinnarps Arena fick bevittna i den fjärde kampen mellan HV71 och Färjestad. Smålänningarna inledde piggast och fick också sätta sig i förarsätet sent in i perioden när Anton Bengtsson skrinnade sig loss och blev helt ren mot Markus Svensson, innan han hängde upp pucken högt.

Matchen, men framförallt den första perioden, präglades mestadels av rejäl irritation på isen - ett känslospel som kulminerade i slutet av perioden när en hel drös med spelare hamnade i luven på varandra vid spelarbåsen.

– Vi gör en bra period tycker jag. Vi kommer ut hårt på dem och ger dem ingen tid alls med pucken, varpå vi kan skapa lägen därifrån. Vi måste fortsätta spela hockey och inte falla in i deras fällor, sade Joakim Nygård, som avslutningsvis syftade på den griniga stämningen på isen.

Gästerna fullbordade vändningen

I den andra var det återigen HV71 som inledde piggt, men Färjestad skulle så småningom komma tillbaka och också vända. Halvvägs in i akten skickade Mikael Wikstrand in pucken i trafiken framför mål, där Linus Johansson i kampsituationen till slut tryckte in kvitteringen.

Två minuter från slutet fullbordade värmlänningarna sin ledning. Linus Johansson tekade bak till Jesse Virtanen som avlossade direkt och såg sitt skott styras på vägen innan pucken infann sig i nätmaskorna bakom Jonas Gunnarsson.

– Jag tycker att vi blir passiva och inte tar några initiativ alls. Vi väntar lite på vad de ska göra. Det är något vi måste vända på här i den tredje, sade Anton Bengtsson till C More.

"Inte bestämda i avsluten"

Målet i den andra perioden skulle bli avgörande för gästerna. HV matade på och hade flera bud på att finna en kvittering, där framförallt formationen med David Gustafsson, Isac Brännström och Christoffer Törngren ständigt skapade oro i Färjestadsförsvaret. Gästerna, med en solid Markus Svensson i kassen, stod dock upp väl och kunde hålla undan - och med tre sekunder kvar satte Gustav Rydahl spiken i kistan i tom bur.

– Vi har rätt mycket powerplay där vi inte är bestämda och tar de där bra avsluten. Jag är besviken. Vi kan inte bara göra ett mål på hemmaplan. Vi har bra tryck i första perioden men släpper helt i andra. I tredje försöker vi men får inte riktigt det där trycket, sade HV71:s tränare Stephan Lundh till C More.

– Det kändes ganska bittert efter 0-1 i första, men vi trummade på. Vi spelar ganska mycket boxplay men reder ut det bra. Väldigt god krigarinsats idag och det är skönt att vinna här igen, sade Markus Svensson som räddade 27 av 28 skott på torsdagen.

Se higlights från matchen här.