• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Pressen fortsatt på Växjö - lyckas Luleå avgöra?

30 mars 2019 10:00
#LHFVLH


– Det gick inte senast, men i sin hemmaborg laddar Luleå för att säkra avancemanget till semifinalerna. Ställningen i matchserien är 3-1 till laget.

– Erik Gustafsson och Petter Emanuelsson var nära att kvittera ut semifinalbiljetten redan i torsdags. Luleå tappade dock ledningen och föll i sudden - 2-3.

– Hemma i Norrbotten har laget gått starkt under hela säsongen. Slutspelets två hemmamatcher har båda slutat med seger, via 3-1 respektive 4-0.

– Jack Connolly svarade för två assist och låg bakom båda målen i förlustmötet senast.

– Dominik Bokk agerade i torsdags frälsare och såg till att hålla Växjös säsong levande. Med sitt 3-2-mål 6.25 in i förlängningsspelet tvingade han fram en femte match i kvartsfinalserien.

– Växjö hoppas skriva historia genom att vända på det 0-3-underläge som smålänningarna befunnit sig i.

– Utöver sitt avgörande spelade Bokk även fram Växjös andra huvudrollsinnehavare, Brendan Shinnimin, till dennes ledningsmål. Shinnimin höll sig sedan framme med kvitteringen till 2-2 och blev därmed tvåmålsskytt.

– Någon Shinnimin blir det däremot inte i dagens bortamöte. Kanadensaren delade i segermötet ut en crosschecking på Luleås Johan Forsberg och är avstängd till och med 3:e april.