• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Idag 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Pressen fortsatt på Växjö - lyckas Luleå avgöra?

30 mars 2019 10:00
#LHFVLH


– Det gick inte senast, men i sin hemmaborg laddar Luleå för att säkra avancemanget till semifinalerna. Ställningen i matchserien är 3-1 till laget.

– Erik Gustafsson och Petter Emanuelsson var nära att kvittera ut semifinalbiljetten redan i torsdags. Luleå tappade dock ledningen och föll i sudden - 2-3.

– Hemma i Norrbotten har laget gått starkt under hela säsongen. Slutspelets två hemmamatcher har båda slutat med seger, via 3-1 respektive 4-0.

– Jack Connolly svarade för två assist och låg bakom båda målen i förlustmötet senast.

– Dominik Bokk agerade i torsdags frälsare och såg till att hålla Växjös säsong levande. Med sitt 3-2-mål 6.25 in i förlängningsspelet tvingade han fram en femte match i kvartsfinalserien.

– Växjö hoppas skriva historia genom att vända på det 0-3-underläge som smålänningarna befunnit sig i.

– Utöver sitt avgörande spelade Bokk även fram Växjös andra huvudrollsinnehavare, Brendan Shinnimin, till dennes ledningsmål. Shinnimin höll sig sedan framme med kvitteringen till 2-2 och blev därmed tvåmålsskytt.

– Någon Shinnimin blir det däremot inte i dagens bortamöte. Kanadensaren delade i segermötet ut en crosschecking på Luleås Johan Forsberg och är avstängd till och med 3:e april.