Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården till semifinal

2 april 2019 21:39
#SKEDIF

Skellefteå tog ledningen men när Djurgården höjde sitt spel kunde inte hemmalaget stå emot och när forceringen behövdes var gästerna i kontroll. Segersiffrorna för stockholmarna skrevs till 4-1 och Djurgården är klara för semifinal.


Skellefteå tog tag i taktpinnen inledningsvis samtidigt som gästerna spelade slarvigt. Men det var slarv i hemmalaget som gav Djurgårdens Dennis Svensson en av lagets bästa chanser i öppningsperioden. Skottet avstyrdes dock enkelt av Mantas Armalis.

Matchens första mål tillkom dock efter slarv hos Djurgården. Ett uppspel snappades upp av Joakim Lindström som samarbetade med Robin Alvarez innan han tog ett par skär in från högerkanten innan hans slagskott borrade sig förbi Adam Reideborn. Det var 35-åringens tredje mål på två matcher i kvartsfinalserieno och sjunde mål totalt mot Djurgården den här säsongen.

– Jag tycker att vi spelar en okej förstaperiod. Vi ligger bra i vår checking och kommer till några avslut. Det är bara att gå ut och köra och köra för varandra, sa Skellefteås Joakim Lindström till C More i paus.

Gästerna höjde sig

– Det är lite för mycket utanför och vi stannar inte i pressen, sa gästernas tränare till C More inför den andra perioden.

Men det gjorde man i mittakten. Gästerna satte en oerhört press på Skellefteå. Lägen för 2-0 saknades dock inte för hemmalaget. Men det var Djurgården som gjorde periodens första mål när Emil Bemström bara hade att sätta klubban till Jesper Petterssons skottpassning efter knappt nio minuters spel.

Direkt därefter höjde sig Skellefteå i en bra sekvens och när Djurgården drog på sig en utvisning gavs chansen till nytt hemmamål. Istället tog Djurgården ledning efter att backen Linus Hulströms långskott letat sig in bakom Mantas Armalis. Målet godkändes efter videobedömning.

– Det är otroligt mycket känslor. Jag tycker vi kommer ut ganska bra och trycker ner dom, sa Emil Bemström till C More i paus. Gästerna vann skotten med 16-9.

Djurgården kontrollerade forceringen

– Vi blir för stillastående och passiva och då blir man tvåa. Men vi vill ta det här till Hovet på torsdag, det är bara ett skott som skiljer, sa Skellefteås tränare Tommy Samuelsson till C More inför den tredje perioden.

Men hemmalaget forcering kom av sig. Istället var det gästerna som utökade ledningen när Marcus Davidsson styrde in en passning från Axel Jonsson-Fjällby efter drygt fyra minuters spel. Skellefteå försökte resa sig och skapade några lägen men Djurgårdens aggressiva försvarsspel gjorde att hemmalaget inte kom nära Adam Redieborn. Istället kunde Sebastian Strandberg punktera tillställningen och matchserien när han gjorde 1-4 i tom bur.

– Det har varit små marginaler som avgjort matcherna. Det laget som tagit ledningen har ofta kunnat hålla undan för segern, sa Marcus Davidsson till C More efter matchen.

I hemmalaget ville man inte analysera allt på en gång men Tommy Samuelsson gav ändå en liten resumé:

– Jag tycker att den första perioden är okej. Men någonstans i den andra perioden tar de över matchen. De vinner många lösa puckar och vi blir egentligen tvåa på allt. Vissa delar av säsongen har varit en fyra på en femgradig skala men vissa har varit under medel och det är vårt hemmaspel som har skapat den här instabilitieten, analyserar Tommy Samuelsson.

Highlights från matchen kan ni se här.