Sigalet och Westerholm avgjorde - Frölunda vann igen

9 april 2019 21:55
#FHCLHF

Det är klar fördel Frölunda i kampen om en SM-finalplats. Inför hemmapubliken spikade Johan Mattsson igen sitt mål, samtidigt som Jonathan Sigalet och Ponthus Westerholm sänkte Luleå med varsitt mål.

Övertidsvinsten i söndags hade gett Frölunda ett försprång i SM-semifinalen mot Luleå. På tisdagskvällen klev lagen ut på Scandinaviums is för att ta matchserien till Göteborg. Frölunda kom till spel med elva raka hemmavinster bakom sig, en fin rad som skulle komma att utökas.

Men innan dess sattes göteborgarna på ordentligt prov av ett revanschladdat Luleå, som tio minuter in fick matchens första stora målchans. Ett instick från Einar Emanuelsson studsade på medspelare och gav Niklas Olausson öppet nät, men pucken hoppade iväg för centern.

Ännu närmare var det att Frölundas Rhett Rakhshani hittade nätet kort därefter. Men när Joel Lassinantti var överspelad skyndade Daniel Sondell till undsättning, sträckte fram sin klubba och svarade för en av säsongens svettigaste parader. Johan Harju avslutade perioden med en chans som Johan Mattsson stoppade och lagen gick till vila med resultattavlan oförändrad.

Målvakten hyllas: "Avgörande för att vi ska hålla ledningen"

Jonathan Sigalet behövde sen bara 3.09 på sig i mittenakten för att bryta dödläget. Med ett distansskott skickade backen upp Frölunda i ledning bakom en skymd Lassinantti, som hade mycket att göra i upptakten av perioden. Målvakten svarade för två vassa räddningar på Joel Mustonens försök Frölunda dominerade totalt. Efter en svag start växte Luleå sakta in, och faktum är att periodens andra halva tillhörde gästerna.

Direkt i slutperioden fick så Austin Farley chansen till kvittering - men då var Mattsson blixtsnabb i förflyttningen. Istället utnyttjade Frölunda sitt läge och tolv minuter från slutet kontrade Ponthus Westerholm in 2-0 på framspelningen av kapten Joel Lundqvist. Ryan Lasch gick även miste om möjligheten att utöka på straff och segern stannade vid två mål. Det betyder fortsatt fördel för Frölunda, som nu står två vinster från SM-final.

– Ett snäpp bättre än förra matchen! Förutom en liten period i andra spelar vi som vi ska. "Mattan" gör några bra räddningar, så klart är de avgörande för att vi ska hålla ledningen. Vi är nöjda, sade Mats Rosseli Olsen i C More efter vinsten.