Fagemos första gav Frölunda matchboll

13 april 2019 17:29
Frölundas Samuel Fagemo i röd tröja åker först i ett led av hemmaspelare framför publiken
#FHCLHF

Efter två inledande segrar för Frölunda tog Luleå hem senaste matchen i semifinalserien. Den viktiga match fyra kunde därför betyda antingen 3-1 eller 2-2 i matcher. Det blev 3-1. Samuel Fagemos första slutspelsmål låg bakom 3-0-segern som gav matchboll. "Det var skönt och en lättnad! Nu är det bara att köra på och njuta av detta", sa matchhjälten.

Det var hög stämning i fullsatta Scandinavium på lördagseftermiddagen när den fjärde semifinalen mellan Frölunda och Luleå avgjordes. Matchen fick också en flygande start med flera lägen åt båda håll, men där bortalaget Luleå skapade mest. Emil Larsson och Daniel Sondell hade fina lägen i upptakten men Frölundas målvakt Johan Mattsson visade varför han varit slutspelets bästa målvakt enligt statistiken. I Frölundas första riktigt långa och tunga anfall föll matchens första mål. Jacob Moverare fyllde på och hamnade bakom Luleås målbur varifrån han spelade tillbaka pucken till Rhett Rakhshani som med ett avigt skott hittade bortre stolpen och 1-0 var ett faktum. Spelet fortsatte pendla fram och tillbaka med chanser åt båda håll, men några fler mål blev det inte i den jämna första perioden.

– Det var en bra start för oss, vi kom ut med fart under rören och var aggressiva. Skönt att få målet och bra målvaktsspel av Mattsson, sa periodens enda målskytt Rhett Rakhshani.

Fagemo bröt måltorkan

Den andra perioden bjöd inte på lika öppet spel, men väl högklassig hockey med bra passningsspel som skruvade upp tempot i matchen ordentligt. När Frölunda fick spela powerplay efter knappt fem minuter föll matchens, och hemmalagets, andra mål. I ett flygande anfall fick Samuel Fagemo pucken till vänster och pricksköt in sitt första mål i slutspelet - säkerligen en lättnad för den unge ytterforwarden. Luleå saknade knappast chanser i den andra perioden. Robin Kovacs hade friläge och även Niklas Olausson blev ren med Mattsson efter ett instick från Emil Larsson, men effektiviteten var inte på topp hos norrbottningarna som gick till pausvila i underläge 0-2.

– Det var skönt och en lättnad! Nu är det bara att köra på och njuta av detta, sa Samuel Fagemo efter sitt första slutspelsmål i karriären.

Nollade Luleå - gick upp till 3-1 i matcher

I tredje periodens inledning fick Luleå chansen i powerplay, men Frölunda spelade aggressivt och pressade bortalaget i varje moment, något som satte tonen för resterande del av matchen. Det var ett jagande Luleå som inte lyckades luckra upp hemmaförsvaret, och i stället skapade Frölunda flera vassa chanser via spelvändningar. Klockan tickade på och resultatet stod sig. Luleå skapade inte mycket, men det man skapade stoppade slutspelets bäste målvakt Johan Mattsson. Inte ens i slutforceringen överlistade bortalaget målvaktsfantomen, i stället stängde Jacob Moverare matchen med sitt 3-0-mål i öppen kasse. Frölunda gick därmed upp till 3-1 i matcher och skaffade sig matchboll.