DIF

Ny sen vändning - Dick Axelsson hjälte för Djurgården

10 april 2019 21:38
#FBKDIF

Precis som i den andra semifinalen stod Djurgården för en sen vändning under onsdagen. Stockholmarna var i underläge med en puck långt in i tredje perioden innan Axel Jonsson Fjällby och Dick Axelsson sköt vinsten till gästerna.

Vändningen i den andra semifinalen verkade ha gett Djurgårdens självförtroende en ordentlig skjuts för det var gästerna som inledde klart bäst i den tredje semifinalen. Färjestad pressades långa stunder tillbaka och hade svårt att komma till anfall, men spelade upp sig efter hand. Det var dock gästerna som var närmast ett mål i den första perioden genom Sebastian Strandberg och Mattias Guter. Markus Svensson stod för två vassa räddningar i hemmakassen.

– Det är vår bästa förstaperiod hittills. Vi har släppt ner axlarna lite och har med oss huvudet nu. Vi ska fortsätta att ha med oss det och åka mycket skridskor. Det måste vara mål där, sa Djurgårdens Sebastian Strandberg i C More.

I den andra perioden klev Färjestad ut ordentligt mer taggat och skulle också ta ledningen. Linus Johansson serverade mycket elegant Illari Melart med en passning genom centrallinjen och finländaren gjorde inget misstag när han satte 1-0 bakom en överspelad Adam Reideborn. Hemmalaget hade flera bra chanser att utöka sin ledning, men gästernas burväktare klarade resterande 15 hemmaskott i akten.

"Riktigt nöjd"

Färjestad hade under långa stunder bra kontroll på matchen i den tredje perioden, men Djurgården skulle till slut få hål på Markus Svensson i hemmakassen. Emil Bemström hittade Axel Jonsson Fjällby i slottet med en backhandpassning och Fjällby lyfte elegant in pucken i mål via kryssribban fram till 1-1. Djurgården skulle precis som senast stå för en ny sen vändning och med mindre än två minuter kvar kom 2-1-målet. I en rörig situation framför mål hamnade pucken hos den tidigare Färjestadsspelaren Dick Axelsson, som rakade in målet som betyder 2-1 i matcher för Djurgården.

– Strandberg gör det han ska, pucken mot mål och jag vet att den kommer och står och väntar. Vi kommer upp i tredje perioden som i förra matchen. Det är skönt att vara här och spela mot dem och efter ett sådant här mål kan jag bara vara riktigt nöjd. Nästa match ska järnkaminerna fram. Vi ska tackla, vi ska kämpa och vi ska vinna, sa Djurgårdens matchhjälte Dick Axelsson i C More.